Unul dintre cei mai cunoscuți oftalmologi din România consideră că marea majoritate a populației din România fraudează sistemul de sănătate și susține că soluția cea mai bună pentru însănătoșirea acestui sistem este o măsură nepopulistă, care în primă fază ar genera numai înjurături din partea oamenilor.
Sistemul sanitar din România, criza de personal din spitale şi acuzaţiile de malpraxis au fost subiectele sensibile tratate, sâmbătă seară, în emisiunea "Dincolo de ştiri" de la Antena 3, realizată de Cristina Țopescu, invitații săi fiind managerul general al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București, prof. dr. Monica Pop, și celebra actrița Cezara Dafinescu.
În cadrul emisiunii, prof. dr. Monica Pop a arătat că în România, în domeniul sănătății, se fac numai legi populiste, și a explicat de ce fiecare român ar trebui să plătească 10 lei pe lună pentru sănătate.
"Marea majoritate a populației din țara asta fraudează sistemul de sănătate, în sensul că nu plătesc asigurări", a semnalat prof. dr. Monica Pop.
În opinia acesteia, ar trebui impus un alt sistem de finanțare în domeniu, cel mai simplu.
"Nu este o lege populistă și din cauza asta se codesc să facă lucrul acesta. Dacă fiecare om din țara asta ar plăti 10 lei pe lună pentru sănătate, s-ar aduna 40 de milioane de euro pe lună, care ar însemna un milion de euro pentru fiecare județ. Noi facem numai legi populiste. Unde s-a mai pomenit în lumea asta copiii să nu plătească asigurări de sănătate când ei sunt cei mai consumatori de sănătate. Dacă un guvern ar avea curajul să facă legea asta, în primul moment, toată lumea ar înjura pentru că celor care nu plătesc, le convine să nu plătească nimic, dar să obțină tot. Și neasigurații, în mod incredibil, și aș putea folosi un cuvânt foarte urât la adresa lor pentru că nu plătesc nimic, dar când se îmbolnăvesc, vor la cel mai bun medic și la cel mai bun spital. Asta este atitudinea, dar ei nu plătesc nimic. Și mai sunt cei care au coasigurare, lucrează în străinătate, câștigă foarte mulți bani și nu plătesc aici, pentru că sunt coasigurați. Dacă acest lucru s-ar face, în primul moment, populația ar înjura că le ia bani. Pentru bere și pentru țigări găsesc toți, dar pentru asigurări, nu. Dar, după un anumit timp și-ar da seama ce mare beneficiu ar fi, ar fi cu totul altceva și s-ar mulțumi toate lucrurile", a declarat Monica Pop.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News