Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București, a vorbit la DC News despre progresele miraculoase care s-au făcut în domeniu în ultimii ani.
Operaţii care durau chiar şi zece ore, după care pacienţii erau nevoiţi să stea internaţi trei săptămâni, sunt efectuate, acum, în ambulatoriu, pacienţii putând pleca acasă imediat după intervenţia chirurgicală. Aceste detalii au fost dezvăluite de către Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București, invitată la emisiunea "Academia de Sănătate" de la DC News.
"Când am început noi oftalmologia, pacientul operat de cataractă stătea cu pansament la ochi minimum o săptămână şi nici nu se punea problema de vreun implant. Acum, lucrurile s-au schimbat radical, în sensul că există o intervenţie chirurgicală […] de înlocuire a cristalinului afectat cu un cristalin artificial.
Operaţia de cataractă este efectuată în ambulatoriu
Operaţia de cataractă este efectuată acum în ambulatoriu. De exemplu, la Bucureşti, toţi pacienţii care stau în oraş se pot duce acasă după operaţie şi doar revine a doua zi pentru control. […] Rezultatele sunt excepţionale. Există, desigur, şi riscuri însă şansele de reuşită sunt de 95%", afirmă medicul Monica Pop.
"În ceea ce priveşte dezlipirile de retină, era o foarte mare problemă pentru că se opera pe dinafară şi era foarte complicat. Iar pacientul care se opera stătea trei săptămâni în spital cu pansament binocular. Acum, progresele făcute sunt enorme, colegii mei au învăţat să opereze foarte bine, avem şase chirurgi care fac chirurgie retiniană, iar intervenţia durează o oră şi ceva, faţă de nouă, zece ore la începuturi, iar pacientul poate pleca acasă", a mai declarat Monica Pop.
Continuarea declaraţiilor făcute de către Monica Pop aici:
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci