Monica Tatoiu cere să dăm cu pumnul în masă: Totul sau nimic în problema Schengen. România a înghițit bomboana otrăvită a Austriei

Foto: Facebook Monica Tatoiu
Foto: Facebook Monica Tatoiu

Monica Tatoiu a răbufnit după ce Austria a fost de acord să ridice granițele aeriene ale Schengen pentru România. Tatoiu explică de ce decizia e doar o bomboană otrăvită a Vienei și cere ca România să dea cu pumnul în masă: Totul sau nimic.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România. 

„Am spart gheața! Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România. Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene. Am făcut eforturi mari în ultimele luni să ajungem în acest punct și le sunt recunoscător tuturor celor care au luptat pentru România.

Ministrul Predoiu are mandat să se vadă cu ministrul de interne austriac și să ducă negocierile la bun sfârșit. După ani de zile de așteptări, vom realiza împreună și acest vis! România merită în Schengen!”, a transmis Marcel Ciolacu.

Tatoiu a răbufnit: România a înghițit o bomboană otrăvită a Austriei. Monica Tatoiu cere totul sau nimic

2. Monica Tat... (monica_tatoiu_53624900.jpg)

Monica Tatoiu a criticat în termen duri posibila intrare a României, doar pe cale aeriană în spațiul Schengen.

Tatoiu spune la B1 TV că din postura de „turist de anduranță” românii nu vor avea niciun beneficiu major, controale în aeroporturi se fac indiferent de destinație. Mai mult, o intrare a României în Schengen, doar pe cale aeriană, ar fi un eșec și al Bucureștiului, și al Uniunii Europene, fiind doar în beneficiul Austriei.

O bomboană otrăvită pe care se pare că România a înghițit-o. Fără niciun beneficiu economic major, România va fi condiționată de primirea migranților din Afganistan și Siria, fapt care ar avantaja Austria. 

Monica Tatoiu cere Guvernului să nu accepte bomboana otrăvită a cancelarului austriac Karl Nehammer.

Cu alte cuvinte, un accept al Vienei de a ne primi în Schengen, doar pe cale aeriană, va fi condiționat de a prelua migranți afgani și sirieni, prin completarea cererilor de azi ale acestora pe teritoriul României, Viena sperând că va slăbi presiunea la care e supusă din cauza migrației ilegale.

Monica Tatoiu a subliniat că România trebuie să ceară „totul sau nimic”, adică acceptarea intrării în Schengen și pe cale maritimă și rutieră, unde beneficiile economice sunt cu adevărat importante.

Amintim că, deși România îndeplinește toate criteriile tehnice de aderarea la spațiul Schengen, Austria se opune în continuare aderării țării noastre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel