Monique Dubbeldam, polițistă din Olanda, marș pentru animalele din România

O fostă polițistă din Olanda, impresionată de soarta câinilor care trăiesc pe străzile din România, a mers pe jos, din Utrech (Olanda) până în București, într-o călătorie de peste 2000 de Km.

Monique Dubbeldam a plecat din Olanda în 26 august și timp de două luni și jumătate a străbătut pe jos șapte țări din Europa, în speranța că efortul ei va sensibiliza autoritățile locale și că acestea vor lua măsuri pentru ameliorarea situației câinilor fără stăpân din România. Proiectul se numește ”Walk for Dogs” și are ca scop educarea populației cu privire la sterilizarea cainilor, reducând astfel numărul puilor care ajung pe străzi.
 
Prin acest demers, Monique vrea să strângă câteva zeci de mii de euro pe care să-i doneze asociațiilor care se ocupă cu sterilizarea animalelor. În opinia ei, o campanie serioasă de sterilizare ar reduce considerabil numărul animalelor care trăiesc pe stradă, iar în câțiva ani acest fenomen ar dispărea. Monique Dubbeldam consideră că autoritățile locale trebuie să ia măsuri pentru ca oamenii care au animale de companie să le sterilizeze, prevenind astfel abandonarea puilor pe străzi sau și mai rău omorârea lor. Practic, în opinia ei, sterilizarea este cea mai eficientă măsură de a controla numărul animalelor dintr-o comunitate, evitând astfel situațiile triste cu animale care au fost victime ale unor abuzuri și acte de cruzime inimaginabile, multe fiind semnalate de mass-media.
 
Două cățelușe o însoțesc
 
Monique este însoțită în călătorie de două dintre cățelușele ei, Indy și Faye, ambele în vârstă de patru ani. Cele două cățelușe au fost adoptate din România, fiind găsite pe o stradă din țara noastră când erau doar puiuți și duse într-un adăpost. Monique le-a văzut pe un site care promova adopțiile de animale și a fost impresionată de soarta celor două cățeluțe, dar și de tristețea pe care o citea în ochii lor. Atunci s-a și hotărât să se implice în acțiuni de protecție și ajutorare a animalelor, devenind voluntară a organizației Dogs Adoptions Nederland din Olanda și un militant activ pentru drepturile animalelor fără stăpân. Datorită ei, multe dintre animalele fără stăpân din România și-au găsit familii iubitoare în Olanda. Fosta polițistă și prietenele ei patrupede au traversat pe jos șapte țări din Europa: Olanda, Germania, Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria și România.
 
Ea na spus că, în urma antrenamentelor pe care le-au făcut timp de 3 luni, Indy și Faye sunt în formă foarte bună: ”Ne-am antrenat mult în Olanda și am făcut pregătire chiar și prin munții din Germania și Austria, așa încât, ne-am descurcat bine pe tot parcursul marșului. Au fost și zile mai grele căci a plouat și a fost frig săptămâni întregi, dar am fost bine echipate iar pe tot parcursul drumului, oamenii și-au deschis ușile caselor și ne-au oferit un loc gratuit de dormit.”
 
Ideea proiectului ”Walk for Dogs” i-a venit lui Monique anul acesta, din dorința de a le oferi câinilor fără stăpân din România o viață mai bună și de a contribui la campaniile de sterilizare a câinilor de pe străzi, dar
și a celor care au stăpâni dar care nu își permit costul unei castrări. Monique va promova în continuare maidanezii din România, pentru ca mulți dintre aceștia să fie adoptați de familii din străinătate care să le ofere un cămin și o viață frumoasă. Ea spune că Indy și Faye i-au schimbat viața în bine și că cele două au adus multă bucurie în familia ei, fiind foarte iubitoare, loiale și inteligente, așa încât, vrea ca tot mai mulți oameni să se bucure de aceste calități pe care le au animăluțele. Pe tot parcursul traseului, din Utrecht până la București, Monique transmite imagini în direct din locurile pe care le parcurge, astfel încât, jurnalistii străini care o urmăresc în permanență să poată transmite mai departe opiniei publice internaționale tot ce se întâmplă.
 
Unde s-au oprit
 
Monique și cele două cățelușe au ajuns deja în România și s-au oprit în Arad, Cluj, Sebeș, Sibiu și Brașov unde au avut întâlniri cu asociații de protecție a animalelor, cu autoritățile, au vizitat adăposturi pentru animalele fără stăpân și a vorbit cu presa locală.
 
În București a ajuns joi, 19 octombrie, și are, de asemenea, în program întâlniri cu Clubul câinilor utilitari, cu artiști iubitori de animale, va participa la lecții de dresaj pentru maidanezi, va vizita cabinete veterinare implicate în proiecte de sterilizari gratuite, va vizita penitenciarul Jilava unde se derulează un proiect de reabilitare a deținuților cu câini recuperați de pe stradă. Monique va vizita și o școală din Sectorul 6 în care se derulează un proiect de educație în ceea ce privește relația copii - animale etc. De asemenea, va vizita și cateva adăposturi de stat și va avea o întâlnire cu reprezentanții municipalității și cu ASPA, la care vor participa și câteva ONG-uri care se ocupă cu protecția animalelor și cu presa.
 
Temele de discuție vor fi:

sterilizarea - unică soluție pentru reducerea suprapopulației canine, managementul adăposturilor - soluții pentru bunăstarea câinilor, adopțiile ca modalitate de reducere a numărului câinilor din adăposturile publice,
relația autorități publice - ONG-uri. Această întâlnire vrea să fie începutul unei colaborări constructive între
ASPA și ONG-uri în vederea creșterii numărului de adopții si extinderea exemplului pozitiv al acestei colaborări la nivelul întregii țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel