Monument dedicat Ecaterinei Teodoroiu, dezvelit la Bucureşti. „Figură emblematică a naţiunii române” - FOTO

Monumentul a fost realizat de artistul plastic Valentin Duicu.

Un monument dedicat Ecaterinei Teodoroiu realizat de artistul plastic Valentin Duicu şi finanţat de municipalitate a fost dezvelit, miercuri, la Bucureşti, prilej cu care primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a atras atenţia că România are nevoie de repere.

În opinia sa, a pune cauza naţională înaintea propriei persoane este ceva care devine rar în societatea de azi, de aceea este important ca tipul acesta de modele să fie promovate.

La rândul său, Luminiţa Dragomir, strănepoata Ecaterinei Teodoroiu, a spus că dezvelirea acestui monument arată că "eroii niciodată nu mor".

Consilierul de stat Mihai Şomordolea a transmis mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, conform căruia Ecaterina Teodoroiu reprezintă "o figură emblematică a naţiunii române", care s-a sacrificat pentru patrie pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial.

El a apreciat "devotamentul său nemărginit" faţă de ţară, curajul şi spiritul de sacrificiu al Ecaterinei Teodoroiu, care a devenit "un simbol al rezistenţei şi al forţei României".

"Dezvelirea acestui monument subliniază importanţa recuperării istoriei noastre, proces început imediat după Revoluţia din decembrie 1989 (...) acest demers de comemorare a personalităţii naţionale trebuie să continue", a adăugat Mihai Şomordolea.

La rândul său, Victor Opaschi, consilier de stat la Cancelaria premierului, a transmis mesajul lui Marcel Ciolacu, în care se arată că Ecaterina Teodoroiu a fost "la înălţimea celor mai viteji apărători ai ţării".

La eveniment a fost intonat Imnul de Stat, a fost oficiată o ceremonie religioasă în cadrul căreia monumentul a fost sfinţit şi au fost depuse coroane de flori din partea autorităţilor, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel