Morawiecki promite salariu mediu de 2.000 de euro în Polonia

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Premierul Mateusz Morawiecki a promis că în următorii 6 ani, salariul mediu în Polonia va ajunge la 2.000 de euro.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a spus că Polonia ar trebui să poată atinge nivelurile franceze ale veniturilor medii care s-ar ridica la 2.000 de euro pe lună în următorii 6 ani. În prezent, salariul mediu în Polonia este de aproximativ 7.000 de zloți, adică aproximativ 1.500 de euro, potrivit RMX.

Morawiecki a spus că guvernul s-a angajat într-o viziune de dezvoltare economică justă, care să răspundă aspirațiilor polonezilor. Morawiecki a criticat guvernele liberale anterioare pentru că au creat inegalități și blocaje care au încetinit creșterea. El a susținut că actualul guvern conservator a făcut instituțiile statului eficiente. Potrivit acestuia, guvernele anterioare nu au reușit să colecteze taxe, ceea ce a dus la o creștere mai lentă a cheltuielilor pentru infrastructură și la lipsa cheltuielilor sociale.

Premierul a indicat că Polonia este „una dintre cele mai sigure țări din lume” ca urmare a politicilor de apărare și securitate internă duse de guvernul său. El a spus că este foarte mândru de realizările economice, cum ar fi valorile record ale exporturilor, care acum reprezintă 60% din PIB, și faptul că excedentul balanței de plăți a Poloniei a fost mai mare decât cel al Germaniei.

În ciuda evenimentelor de tip „lebădă neagră” ale războiului din Ucraina, a pandemiei și a inflației globale, economia Poloniei a devenit din ce în ce mai puternică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel