MORȚI de gripă sezonieră. Tătaru: Ce s-a schimbat în ultima perioadă

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Nelu Tătaru a fost întrebat care este situația persoanelor decedate din cauza gripei sezoniere în 2020.

”Da, mai există cazuri de decese din cauza gripei sezoniere. Dar nu mai este amploarea de acum două luni. După cum știți, noi testăm orice infecție respiratorie, orice sindrom respirator acut inferior, orice pneumonie tocmai pentru a face diferențierea”, a zis ministrul Sănătății la B1 TV.

Ultimul deces din cauza gripei sezoniere a fost anunțat oficial săptămâna trecută. Era vorba de o femeie în vârstă de 78 de ani, din județul Bacău, care avea condiții medicale preexistente, dar era nevaccinată anti-gripal. Ea a fost confirmată ca fiind infectată cu virus gripal tip B, iar decesul a survenit la data de 02 aprilie 2020.

De la începutul sezonului gripal 2019-2020, conform datelor de la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, au fost înregistrate 73 decese confirmate cu virus gripal, din care 50 de cazuri cu tip A, subtip (H1)pdm09; nouă de tip A, subtip H3; șase de tip A, nesubtipat; șase de tip B și două coinfecții de AH3+B.

În sezonul precedent, în perioada similară, au fost înregistrate 187 decese confirmate cu virus gripal (de trei ori mai multe decât în actualul sezon).

Care este situația infecțiilor cu coronavirus

Autorităţile române au anunţat că 246 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore. În acest context, numărul total al cazurilor de coronavirus au ajuns la 6.879.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel