Poetul Mircea Dinescu își va deschide în luna noiembrie în Centrul Vechi al Capitalei un restaurant cu specific românesc, unde vor fi servite preparate tradiţionale, majoritatea produse în ferma poetului de la Cetate.
"Voi deschide în luna noiembrie un restaurant în Centrul Vechi din Bucureşti. Va fi cu produse de la Cetate, cu vinuri şi mâncare tradiţională", a declarat pentru Mediafax Mircea Dinescu.
Restaurantul va avea 200 de locuri şi va funcţiona într-un spaţiu închiriat, cu parter şi cramă. Dinescu nu a vrut să facă publică valoarea investiţiei, argumentând că aceasta este în derulare.
"Am refăcut toate reţetele vechi de acum 200 de ani. Nu va fi un restaurant cu mititei, ci unul pentru oameni fini. Restaurantul, în al cărui nume va fi şi Dinescu, va avea şi un subtitlu: În căutarea savorilor pierdute", a spus Dinescu.
El a vândut la sfârşitul lunii iulie firma Agroindustriala Giubega, care administrează 800 de hectare de teren agricol, către un om de afaceri turc. "Am vândut pentru că nu vreau să mă mai ocup de agricultura mare. Vreau să ma ocup doar de turism, cultură şi viticultură", declara Dinescu la începutul lunii septembrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu