Mostra - Penélope Cruz deplânge lipsa libertăţii de expresie din Cuba

Invitată la Festivalul de Film de la Veneţia pentru a prezenta pelicula "Wasp Network", de Olivier Assayas, despre povestea adevărată a unei reţele de spioni cubanezi în Miami, actriţa spaniolă Penélope Cruz a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că regretă lipsa libertăţii de expresie din Cuba, notează AFP.

"Nu simt o mare libertate când vine vorba despre a vorbi şi a spune cum se simt", a declarat actriţa spaniolă care a fost întrebată despre cubanezi şi ţara în care s-a filmat pelicula.

"Este ceva care mă îngrijorează, pentru că sunt de părere că, în 2019, oamenii ar trebui să se simtă liberi să vorbească, în lumea întreagă", a continuat ea.

Actriţa, care o întruchipează pe soţia unuia dintre spioni în acest film, aflat în competiţie pentru Leul de Aur, a mărturisit că a descoperit în timpul sejurului său cubanezi "minunaţi". "Au într-adevăr o inimă mare, valori şi modestie", a adăugat ea.

"Wasp Network", în distribuţia căruia îi mai regăsim pe Edgar Ramirez şi pe Gael Garcia Bernal, este un thriller care spune povestea adevărată a unui grup de cinci spioni cubanezi, stabiliţi în Miami (Statele Unite), la începutul anilor '90.

Cei cinci au înfiinţat o reţea de spionaj, cu misiunea de a se infiltra în grupurile anti-castre responsabile pentru organizarea de atentate pe insulă, înainte de a fi arestaţi şi închişi în Statele Unite.

Întrebat la rândul său cu privire la filmările din Cuba, regizorul francez Olivier Assayas a subliniat că au fost "complet liberi să facă ceea ce şi-au dorit", însă "nu va spune că nu au fost spionaţi".

"Am fost urmăriţi", a continuat regizorul, cunoscut pentru filme precum "Carlos" şi "Sils Maria, "însă nu a existat nicio consecinţă asupra filmului. Şi-au respectat cuvântul, ceea ce înseamnă că am făcut filmul pe care am vrut să-l facem", a precizat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel