Moțiune de cenzură depusă. Opoziția, primele declarații

Parlamentul României
Parlamentul României

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost depusă vineri, la Parlament. Parlamentari ai partidelor aflate în Opoziție au oferit primele declarații după depunere.

Parlamentarii PNL, USR şi PMP Florin Cîţu, Ionuţ Moşteanu şi Robert Turcescu au declarat, vineri, după depunerea moţiunii de cenzură, că Guvernul Dăncilă trebuie trimis "acasă", Cîţu precizând că un grup important de senatori de la putere intenţionează să voteze moţiunea.

Florin Cîțu, PNL, despre moțiunea de cenzură

"Astăzi am depus moţiunea de cenzură "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!" Este o moţiune de cenzură pe care eram obligaţi să o depunem, având în vedere starea în care această guvernare a dus România astăzi, dar mai ales având în vedere viitorul sumbru pe care îl întrevedem dacă această guvernare rămâne în România. Este foarte important să realizăm momentul acestei moţiuni, care este momentul adevărului. Astăzi în România avem grupări politice care spun că respectă valorile europene, respectă tot ce înseamnă să fii european, se mândresc să facă parte din familia europeană şi din familiile europene, partidele politice care astăzi conduc Europa, totuşi, la ei acasă susţin o coaliţie care a distrus România în ultimii doi ani de zile şi care a îndepărtat România de Europa. A venit momentul să lămurim acest lucru în societatea noastră şi să facem ceea ce spunem. Dacă respectăm Europa, România este momentul să votăm această moţiunea de cenzură şi să trimitem guvernare acasă", a afirmat senatorul PNL Florin Cîţu.

Întrebat despre şansele de a se se strânge semnăturile pentru adoptarea acestei moţiuni, Cîţu a precizat că discuţiile continuă.

"Şi colegi de la PRO România au semnat acest document. Avem şi semnăturile lor. În al doilea rând, vreau să vă spun că discuţiile continuă până în ultimul moment cu parlamentarii PSD şi UDMR şi vă spun că există pentru prima oară la Senat un grup important de senatori care doreşte să voteze această moţiune. S-ar putea să avem surprize mai mult ca sigur la Senat, unde mai mulţi senatori vor vota aceasta moţiune. (..) Sunt mai mulţi de 10 nume cu care am vorbit eu. Încă negociem. Eu v-am spus la Senat. Vom discuta cu toate partidele până în ultimul moment", a precizat Cîţu.

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu - "un guvern care nu guvernează"

"Este foarte trist că acum, în an Centenar, avem cu siguranţă cel mai slab guvern al României din ultimii 100 de ani, un guvern care nu guvernează, un guvern care este folosit de Liviu Dragnea pentru a-şi păstra influenţa în partid. Au schimbat până acum cred că 70 şi ceva de miniştri. Avem ministere la care sunt 4-5-6 miniştri schimbaţi în mai puţin de doi ani de zile. Ţara nu poate să meargă aşa înainte, avem un deficit structural record, avem inflaţie, ţara nu este guvernată pentru că acest guvern Dăncilă nu guvernează, ci aşteaptă să vadă ce-i mai spune domnul Dragnea să facă astfel încât dânsul să-şi păstreze influenţa în partid şi să poată scăpa de dosare. Nu este nicio ţară în lume, în Europa, în care cetăţenii să stea în fiecare zi cu ochii pe Guvern să vadă dacă dă sau nu ordonanţă pe amnistie şi graţiere. Astea sunt unele dintre puţinele motivele pe care le veţi regăsi în această moţiune de cenzură. Acest Guvern trebuie să plece. Cu siguranţă sunt oameni mult mai buni din toate partidele care pot conduce ţara asta", a susţinut Moşteanu.

Vezi și: Moțiune de cenzură. Iohannis: Ar fi ciudat

Robert Turcescu, PMP - moţiunea de cenzură,  "startul acţiunilor opoziţiei unite"

"Se obişnuieşte la depunerea unei moţiuni de cenzură să se numere voturile, să se facă tot felul de calcule. Eu însă aş atrage atenţia şi asupra altor aspecte. În primul rând, asistăm azi la un document extrem de important care marchează începutul unei colaborări foarte puternice între partidele de opoziţie. Putem denumi această moţiune de cenzură ca fiind startul acţiunilor opoziţiei unite, deşi noi am mai colaborat de-a lungul timpului depunând sesizări la CCR, încercând să stopăm nenorocirile făcute de coaliţia PSD-ALDE. Vă rog să vă uitaţi la numărul de semnături şi din altă perspectivă. E vorba de un corp politic care are în spate un corp social de alegători care aştepta de la noi depunerea unui astfel de document, pentru că este un document complet şi complex care radiografiază nenorocirile făcute în ultimii ani de coaliţia PSD-ALDE în materie de guvernare", a spus Turcescu.

El a subliniat că este foarte important ca la momentul votului în Parlament pe această moţiune de cenzură să nu fie numărate doar voturile celor care sunt de acord, "pentru că va fi un moment tip hârtie de turnesol", menţionând că trebuie numărate şi afişate voturile şi numele celor care nu vor vota această moţiune de cenzură, "care sunt responsabili pentru ceea ce se va întâmpla în următoarea perioadă în România".

"Cred că actualul Guvern este alcătuit din oameni atât de incompetenţi şi care se ţin cu dinţii de scaun, pentru că aceşti oameni dacă nu ar mai fi în poziţiile de miniştri, nu ar avea unde să plece. Sunt atât de incompetenţi încât nu şi-ar găsi un alt loc de muncă", a mai spus Turcescu.

Moţiunea de cenzură intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!", iniţiată de PNL, USR şi PMP, a fost depusă, vineri, la Parlament.

Documentul este semnat de 163 de parlamentari: 93 de la PNL, 39 de la USR, 18 de la PMP şi 13 neafiliaţi de la Pro România. Birourile permanente reunite urmează să stabilească procedura dezbaterii moţiunii de cenzură.

Vezi și: Iohannis, declarații moțiune de cenzură. Chirieac, PRIMA reacție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel