Moțiune de cenzură. Planul Puterii anti-trădători

Moțiune cenzură PSD. Florin Cîțu, la votul Parlamentului
Moțiune cenzură PSD. Florin Cîțu, la votul Parlamentului

PSD urmează să depună moțiunea de cenzură. Pentru a nu exista trădători, liberalii au un plan simplu. 

Trădarea nu e străină de scena politică românească. Asta știe și Ludovic Orban, care ar avea un plan pentru ziua în care se va vota moțiunea de cenzură. PSD urmează să depună miercuri moțiunea de cenzură, ce ar urma să fie dezbătută și votată în 30 iunie, ultima zi din această sesiune parlamentară. 

Conform Antena 3, Puterea, în special PNL, ar avea în plan ca parlamentarii săi să nu fie prezenți la vot. De frica trădării. 

Moțiunea de cenzură cutremură Puterea, anunță Stănescu

Paul Stănescu, secretar general al PSD, declara, săptămâna trecută, că moțiunea de cenzură anunțată de PSD provoacă deja frisoane în coaliția de guvernare, măcinată de conflicte frecvente.

”Vești fantastice din Parlament! Redresarea țării înseamnă Cîțu – acasă! Moțiunea de cenzură anunțată de PSD provoacă deja frisoane în tabăra puterii, fiindcă guvernarea este măcinată de scandaluri zilnice. Nu toți parlamentarii coaliției majoritare sunt la ordinele lui Orban și Barna. Nu toți sunt atât de cinici încât să privească în ochii celor care i-au votat și să-i anunțe că le-au tăiat toate veniturile” spunea Paul Stănescu. 

Vezi aici mai mult: Stănescu: Vești fantastice din Parlament! Moțiunea de cenzură anunțată de PSD provoacă frisoane în tabăra puterii

Ciolacu, prima dată încrezător

Marcel Ciolacu, liderul PSD, vede că moțiunea de cenzură ar putea fi o reușită: 

”Este pentru prima dată când are șanse o moțiune de cenzură la numai șase luni de la alegerile generale. Noi vrem să avem un suport și de la partenerii sociali. O moțiune de cenzură nu o considerăm numai o luptă politică, ci și un instrument cu partenerii sociali pentru a vedea unde s-a greșit. (...) Suntem pregătiți să preluăm o eventuală guvernare”. 

Vezi și: Ciolacu a spus cu cine negociază pentru votarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu

Moțiunea de cenzură, prevederi constituționale:

”(1) Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

(2) Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii.

(3) Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

(4) Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea potrivit articolului 114.” 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel