Moţiunea de cenzură a opoziţiei a picat. Ponta a pierdut competiţia cu Băsescu. Deputatul Mircia Giurgiu exclus de Boc din PDL

Moţiunea de cenzură a opoziţiei a picat. Numărul de 212 voturi „pentru“ exprimate de parlamentari a fost insuficient pentru ca moţiunea să fie adoptată. Din cele 216 voturi valabil exprimate, patru au fost „împotrivă“, iar două au fost anulate. Pentru ca moţiunea să fi fost adoptată ar fi fost necesar ca 236 de parlamentari să voteze actul depus de opoziţie. Iar Mircia Giurgiu va fi exclus din PDL.

Doi dintre cei patru parlamentari care au votat împotriva adoptării moţiunii sunt Senatorul PDL Orest Onofrei şi senatorul UDMR Verestoy Attila.

Respingerea moţiunii de cenzură înseamnă adoptarea Codului Muncii în forma asumată de premierul Emil Boc în faţa Parlamentului.

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a declarat, miercuri noapte, că USL va depune o contestaţie la Curtea Constituţională împotriva Codului Muncii.

Deputatul PDL de Cluj Mircia Giurgiu a votat pentru moţiunea de cenzură. Gestul acestuia a stârnit reacţia imediată a lui Emil Boc care a declarat că Mircia Giurgiu va fi exclus din PDL. „Nici nu se poate problema să mai rămână în partid“, a declarat Emil Boc.

---

Parlamentarii au început, joi seara, să-şi exprime votul cu privire la moţiunea de cenzură depusă de opoziţie urmare a asumării răspunderii Guvernului pe Codul Muncii. Votul este secret cu bile, iar pentru a fi adoptată moţiunea de cenzură sunt necesare voturile favorabile a cel puţin 236 de parlamentari.

Primii care voteaza sunt senatorii. Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Astfel, pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată, ar fi necesare 236 de voturi „pentru“, din totalul de 471 de parlamentari, cu tot cu senatorul Cătălin Voicu, închis.

La şedinţa plenului reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor şi-au anunţat prezenţa 256 din 470 parlamentari. De asemenea, sunt prezenţi premierul Emil Boc şi membrii Cabinetului.

Citeşte şi:

Ponta: Astăzi ne grăbim să câştigăm o primă competiţie cu Băsescu – cine îl dă afară primul pe Boc

SCANDAL ÎN PARLAMENT – PNL propune o declaraţie politică împotriva mesajelor de la Budapesta. Roberta Anastase acuză încălcarea Regulamentului – UPDATE

Crin Antonescu il face pe Emil Boc sluga lui Viktor Orban

De unde a pornit scandalul din Parlament. Emil Boc: Mesajul Original al lui Viktor Orban a fost completat de cei care l-au citit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel