Moţiune de cenzură - vot în Parlament. Strategia PSD

Parlament
Parlament

Moţiune de cenzură - documentul intitulat 'Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!', va fi dezbătut şi supus votului joi. Moțiunea a fost iniţiată de PNL, USR şi PMP.

Moţiune de cenzură - Documentul este semnat de 163 de parlamentari şi a fost prezentat luni, într-o primă lectură, în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului. 'Guvernul marionetă al penalului Liviu Dragnea trebuie să plece azi! Aceasta nu este o cerere a Opoziţiei, ci o urgenţă naţională! Grupul infracţional organizat, condus de Liviu Dragnea, care s-a instalat la conducerea României, a slăbit statul, ca să şi-l supună, într-un moment în care avem nevoie de fim puternici, azi mai mult ca oricând. Afirmăm cu putere şi cu toată responsabilitatea că este periculos pentru interesele naţionale ca ţara să rămână pe mâna acestui grup infracţional organizat, care distruge statul de drept şi dinamitează stabilitatea politică şi economică a României, într-un moment de instabilitate internaţională. Cei care vor încerca să-l salveze, din nou, pe Liviu Dragnea, împotriva României, vor purta pe umeri o răspundere istorică. Pentru că alegerea pe care o veţi face azi, doamnelor şi domnilor din PSD, ALDE şi UDMR, este între Liviu Dragnea şi România', se arată, printre altele, în textul moţiunii de cenzură.

Citește și: Moțiune de cenzură. Hunor, despre poziția UDMR: Asta a fost decizia

Moțiune de cenzură - Strategia PSD

Parlamentarii Opoziţiei îi reproşează premierului Viorica Dăncilă că toate angajamentele din programul de guvernare au fost amânate după 2021. Opoziţia mai acuză 'schingiuirea sistemului de justiţie, care dă mari dureri de cap liderilor PSD'. Semnatarii moţiunii fac în final un apel către colegii din Parlament: 'Votul favorabil pentru moţiunea de cenzură nu este un vot pentru iniţiatori şi nici un vot pe culori politice! Este un vot pentru România, pentru salvarea ţării din ghearele hoţilor şi ale incompetenţilor, care o storc de resurse şi care sărăcesc populaţia. Daţi dovadă că vă doriţi ca minciuna şi impostura să nu mai aibă ce căuta în politica românească! Dovediţi că vreţi ca anul viitor România să fie reprezentată în Consiliul UE de un guvern şi de miniştri de care să nu ne ruşinăm, iar ţara să fie scăpată de o prăbuşire economică previzibilă!'.

Pentru adoptarea moţiunii de cenzură este nevoie de votul a minim 233 de parlamentari. În acest moment PNL, USR, PMP au 145 de parlamentari. Alături de ei ar mai putea vota neafiliaţii, care sunt 26. Pe de altă parte, PSD şi ALDE au 248 de parlamentari. Parlamentarii social-democraţi nu vor fi cu toţii prezenţi la şedinţa de joi, vor veni doar cei care stau în Bucureşti şi în împrejurimi pentru a asigura cvorumul de şedinţă, potrivit unor surse parlamentare. Parlamentarii PSD nu vor participa la vot. Senatorii şi deputaţii UDMR vor fi prezenţi în sală dar nu vot vota, a anunţat miercuri preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

Citește și: Moțiune cenzură cădere Guvern. Dan Barna, intervenție-fulger

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel