Moţiunea simplă împotriva lui Teodor Baconschi, depusă la Senat de USL

În urma declaraţiilor lui Teodor Baconski din cadrul Convenţiei PDL privind votul prin corespondenţă, aceasta având titlul "Politica externă este a României, nu a PDL", parlamentarii USL au depus la Senat o moţiune simplă îndreptată împotriva ministrului de Externe.

Anunţul a fost făcut în plen de preşedintele Senatului, Mircea Geoană. Potrivit acestuia, moţiunea va fi dezbătută şi votată luni, 23 mai, de la ora 15.00.

USL, prin Crin Antonescu, i-a cerut luni lui Emil Boc să-l demită pe ministrul de Externe, anunând strângerea de semnături pentru demiterea unei moţiuni şi constituirea unei comisii de anchetă.

"Domnul Crin Antonescu este un adversar notoriu al legii votului prin corespondenţă şi chiar al dreptului românilor din diaspora de a vota. Domnia sa a declarat nu demult că ar avea dreptul să voteze doar românii care plătesc taxe în România, restul sunt cetăţeni de categoria B", a spus marţi în replică ministrul de externe.

Baconschi a mai afirmat că, pe de altă parte, Crin Antonescu "se manifestă cu o nervozitate crescândă în ultima vreme". "Se ceartă cu intelectualii publici de dreapta, o atacă pe Monica Macovei de îndată ce a fost aleasă ca vicepreşedinte al PDL. Are o stare de spirit proastă, o proastă dispoziţie care sper să nu ne contamineze", a declarat proaspătul prim-vicepreşedinte al PDL.

Ministrul de externe a explicat că prin declaraţia privind legea votului prin corespondenţă făcută la Convenţia PDL a fixat un obiectiv politic. "Orice partid politic există pentru a-şi convinge un electorat cât mai larg să-l voteze şi n-are nicio legătură cu legea ca atare", a afirmat ministrul Teodor Baconschi. Şeful diplomaţiei a dat asigurări că proiectul legii votului prin corespondenţă "este beton" şi "prevede toate procedurile care să securizeze cu minimă marjă de eroare fiecare vot individual".

"Eu am venit de curând în partid şi am aderat la el într-un moment foarte dificil din toate punctele de vedere, dar sunt într-un parteneriat constant şi loial cu preşedintele Traian Băsescu de peste şase ani (...) Proiectul legii votului prin corespondenţă îi va face pe românii din comunităţile de peste hotare să ne aducă nu o sută de mii de voturi, cum ne-au adus rândul trecut, ci un milion de voturi. E un obiectiv pe care-l putem atinge", a mai declarat ministrul de Externe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel