Află în articol de ce nu ar trebui să îți mai ții periuța de dinți în baie.
Având în vedere că cel mai probabil vă periați dinții în baie, pare logic să păstrați periuța de dinți tot acolo. Ei bine, nu potrivit experților, care au împărtășit motivul dezgustător pentru care nu ar trebui să mai faci acest lucru.
Deși s-ar putea să credeți că păstrați lucrurile curate în baie, de fiecare dată când spălați toaleta se produce ceea ce se numește "fântână fecală", potrivit site-ului de știri LadBible.
Și da, este chiar atât de dezgustător pe cât pare, toaleta împroșcând zona înconjurătoare cu particule din tot ce a fost în vas, inclusiv fecale și urină. Asta înseamnă că mici picături de deșeuri umane vor ajunge probabil pe periuța ta de dinți de fiecare dată când tragi apa la toaletă, scrie Daily Star.
Experții vă sfătuiesc să lăsați scaunul de la toaletă acoperit pentru a opri fântâna invizibilă de fecale să se împrăștie peste tot. În plus, ați putea încerca să vă păstrați periuța de dinți în altă parte, cum ar fi în dormitor. Un alt sfat important este să țineți periuța de dinți într-o husă specială sau să îi puneți un căpăcel din plastic deasupra, pentru a fi sigur că periuța ta stă departe de microbi.
Sfatul experților vine după ce unii specialiști au sugerat că gospodăriile ar trebui să împartă aceeași periuță de dinți. Igienistul dentar Jessica O'Connor recomandă să cumpărați o periuță de dinți electrică în casă, iar fiecare membru să aibă propriul cap detașabil. Ea spune că acest lucru este mai ieftin și ar însemna că trebuie să cheltuiți mult mai puțini bani pe produse dentare dacă cumpărați pastă de dinți de la supermarket.
Este important să-ți schimbi periuța de dinți o dată la 3 luni din mai multe motive:
1. Îmbunătățirea igienei dentare: Cu trecerea timpului, periuța de dinți se deteriorează și se acumulează bacterii și resturi de alimente pe peri. Dacă folosești o periuță veche și uzată, poți transfera aceste bacterii în cavitatea bucală și pe suprafața dinților în loc să le îndepărtezi. Schimbarea regulată a periuței de dinți ajută la menținerea igienei orale adecvate.
2. Asigurarea eficienței curățării: Perii de pe periuță se îndoaie și se îndepărtează în timp, ceea ce duce la scăderea eficienței periajului dentar. Perii cu vârfuri îndoite sau aplatizate nu vor putea curăța eficient suprafața dinților și zonele greu accesibile. Prin înlocuirea periuței de dinți la fiecare 3 luni, vei avea întotdeauna perii în stare bună, care să îți ofere o curățare optimă.
3. Prevenirea apariției bolilor orale: În cazul în care periuța de dinți este veche, uzată și contaminată cu bacterii, există riscul de a dezvolta afecțiuni ale cavității bucale precum caria dentară și boala gingivală. Prin schimbarea regulată a periuței, reduci riscul de a dezvolta astfel de afecțiuni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News