Motivul din spatele plângerii penale făcute de AUR împotriva lui Iohannis. Chirieac: Un câștig electoral pentru AUR, în rest... nicio relevanță în fața Parchetului

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a vorbit despre plângerea penală făcută de Dan Tanasă împotriva lui Klaus Iohannis. 

Dan Tanasă, deputat AUR, a depus o plângere penală pe numele președintelui Klaus Iohannis la Parchetul General.  Acesta cere procurorilor să cerceteze modul în care au fost cheltuite sume mari de bani pentru vizitele președintelui în afara țării. Analistul politic Bogdan Chirieac susține că această măsură este o operațiune de campanie electorală, menită să aducă câștig partidului AUR. 

Ce putem vedea în urma plângerii 

„Un câștig electoral pentru AUR, în rest, nu are nicio relevanță în fața Parchetului. Este o deplasare politică, nu s-a încălcat legea. Președintele are obligația să reprezinte țara.

Da, în cazul președintelui Klaus Iohannis, încrederea publicului în domnia sa este mai scăzută decât era în Traian Băsescu și sunt anumite predicate: aroganța cu care îi privește pe români, vacanțele lungi și foarte costisitoare cu avionul privat, faptul că nu sunt rezultate, faptul că merge singur, nu ia membri ai Guvernului, nu ia ziariști, nu ia oameni de afaceri.

Faptul că, în general, toate aceste deplasări sunt foarte costisitoare nu au un efect politic. Sigur că ele nu au nici efect penal, cum ne spune AUR.

Pur și simplu, AUR a făcut încă o operațiune de campanie electorală. Dânșii au stabilit că domnul Iohannis este o vulnerabilitate pentru PNL și profită de acest lucru.”, a spus Bogdan Chirieac la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel