Motivul pentru care nu ar trebui să-ți folosești telefonul mobil în timpul meselor

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @drobotdean
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @drobotdean

Ne-am obișnuit să purtăm telefonul mobil peste tot, iar acest obicei se extinde și la momentele în care mâncăm. În câteva zile urmează o perioadă plină de întâlniri în jurul mesei, iar telefoanele vor fi, cu siguranță, nelipsite.

Acest lucru poate fi riscant. Doctorul Gareth Nye, profesor titular de fiziologie la Universitatea din Chester, atrage atenția într-un articol publicat de Daily Mail că smartphone-ul tău poate adăposti germeni dăunători care s-ar putea răspândi apoi pe mâncare.

Ceea ce este mai îngrijorător este că acest lucru include bacterii care pot provoca de la intoxicații alimentare până la infecții ale pielii. „Este vorba în principal despre afecțiuni gastrointestinale, cum ar fi diareea, vărsăturile și alte tulburări stomacale”, explică doctorul Nye.

Medicul a avertizat că persoanele cu sistem imunitar slăbit sunt expuse riscului unor infecții severe, precum sepsisul sau pneumonia. 

„Totuși, la persoanele cu sistemul imunitar slăbit, poate provoca infecții foarte neplăcute, cum ar fi sepsisul sau pneumonia”, adaugă medicul.

De asemenea, lucrătorii din sănătate pot dezvolta bacterii periculoase.

„Lucrătorii din domeniul sănătății, chiar și cei care nu sunt în prima linie, pot dezvolta o varietate de bacterii, cele mai comune fiind Pseudomonas aeruginosa (care poate provoca infecții respiratorii sau cutanate grave) și Acinetobacter baumannii (care poate duce la meningită)”, continuă medicul.

Doctorul Nye a explicat faptul că și lucrătorii din afara domeniului sanitar poartă bacterii pe telefoanele lor, cele mai comune fiind bacteriile cu spori gram-pozitivi, asociate cu intoxicații alimentare și probleme gastrointestinale. 

„Lucrătorii care nu sunt din domeniul sanitar poartă, de asemenea, bacterii pe telefoanele lor, bacteriile cu spori gram-pozitivi fiind cele mai comune. Acestea sunt asociate cu intoxicații alimentare și alte probleme gastrointestinale”, spune acesta.

De asemenea, suprafețele telefoanelor conțin frecvent bacterii periculoase precum E. coli și streptococi fecali, care ajung acolo prin intermediul mâinilor.

„Cam toate suprafețele telefoanelor conțin periculoasele bacterii comune E. coli și streptococi fecali”, și, deși poate părea neplăcut, aceste bacterii ajung de obicei pe telefoanele noastre inteligente prin intermediul mâinilor, conform doctorului Nye.

Specialistul a explicat faptul că mâinile noastre ating zilnic aproximativ 150 de obiecte, iar fiecare suprafață poate transfera bacterii periculoase. Aceste bacterii ajung pe ecranul telefonului, fiind transferate de pe obiectele atinse anterior.

„Mâinile noastre ating aproximativ 150 de obiecte diferite în fiecare zi, mai multe dacă mergeți zilnic la serviciu, de exemplu”, a spus acesta.

„Fiecare dintre aceste suprafețe are potențialul de a provoca contaminarea cu bacterii mai periculoase. Odată ajunse pe mâinile noastre, următorul loc pe care mâinile noastre îl ating de obicei este ecranul telefonului, iar bacteriile se transferă de pe orice obiect pe care îl atingem pe telefon”, continuă acesta, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel