EXCLUSIV  Motivul pentru care SUA au cerut României să doneze un sistem Patriot către Ucraina. Adrian Zuckerman arată "greșeala": Cum este posibil? O nebunie

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Excelența Sa Adrian Zuckerman, ambasador SUA în România între 2019 și 2021, a vorbit despre cedarea din partea României a unui sistem Patriot către Ucraina și arată cu degetul spre SUA.

"Eu cred că România a procedat corect (n.r. că a donat un sistem Patriot Ucrainei), dar trebuie să încep cu alt lucru. De ce a trebuit America să roage România să dea un sistem ucrainenilor? Problema este că America nu face destul. De ce nu face? Nu ştiu răspunsul, pentru că producţia pentru Patriot, Himars, muniţii, armament a rămas pe o producţie de pace. Administraţia Biden una din multele greşeli pe care le-a făcut a fost că nu a dat drumul producţiei de război şi acum se folosesc muniţii în toată lumea - sunt războaie în Africa de vest, Mali, Niger. Este groaznic cum se bat, din nou din cauza ruşilor şi din cauza faptului că americanii s-au retras şi nu există lidership acolo din partea acestei administraţii. În Israel ştiţi foarte bine ce război şi cât armament se folosește şi în Ucraina se vede foarte clar. Producţia americană a rămas la acelaşi nivel de dinainte de a începe războiul din Ucraina. Asta e prima problemă. Trebuia să fie producţia mai mare", a spus Adrian Zuckerman, la DCNews TV.

 "Au fost cumpărate de România acum patru ani. Cum este posibil asta?"

"Revenind la România... România a cumpărat şapte sisteme Patriot - acestea au fost făcute când eu eram ambasador în România. Din acestea şaptea, au fost primite patru. Din alea patru, până acum două - trei săptămâni, unul era funcţional. Acum o săptămână - două, al doilea a devenit funcţional. Două nu sunt funcţionale şi sunt încă trei despre care nimeni nu ştie când vor ajunge, cu toate că au fost cumpărate de România acum patru ani. Cum este posibil asta? Biden a spus, acum, că totul se duce în Ucraina, care în teorie este un lucru bun, dar trebuie şi în alte locuri. Trebuie în România! România ar putea fi atacată de ruşi. Nu cred că ar face aşa o nebunie, dar este posibil", a mai spus Adrian Zuckerman.

Interviul integral, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel