Acest truc secret îți va asigura reușita. Bate albușurile separat când faci omleta și vei fi încântat de rezultat. Iată cum funcționează.
Ouăle ochiuri nu se lipesc de marginile tigăii dacă în uleiul fierbinte se pune un praf de făină, care se lasă să se rumenească, apoi se adaugă ouăle. Dacă baţi albuşurile separat şi le adaugi la sfârşit peste gălbenuşuri, omleta va deveni mai pufoasă.
Carnea tocată de porc are o textură mai aerată, de aceea trebuie să folosiți mai multe ouă. Pentru a obține pârjoale sau chifteluțe ce își țin bine forma, folosiți cartofi. Amestecați 500 g de carne tocată cu un cartof ras. Astfel, veți utiliza o cantitate minimă de ouă, iar produsul final se va menține foarte bine.
Pentru a face o omletă foarte pufoasă, adăugaţi, atunci când bateţi ouăle, câteva linguriţe de apă.
Vezi și: Plăcintă cu smântână. Rețeta veche de pe vremea lui Mihai Vodă Valahul
Alivenci moldovenești, rețetă. Prăjitura pe care n-o poți refuza
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu