Motreanu: Nivelul înalt al investițiilor publice reușit de Guvernul Nicolae Ciucă pare să fi scăzut, dar un exemplu bun de urmat e Ilie Bolojan

Prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu l-a dat exemplu pe Ilie Bolojan pentru a arăta că reducerea cheltuielilor statului este necesară, dar trebuie însoțită și de regândirea priorităților.

 

Europarlamentarul PNL a spus că „din păcate, nivelul înalt al investițiilor publice reușit anul trecut de Guvernul Nicolae Ciucă pare să fi scăzut în ultimele luni de zile. Avem nevoie de investiții substanțiale în economie”.

În acest context, l-a dat exemplu pe Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor. 

„Românii pot avea o viață mai bună doar dacă vom trece la un model de dezvoltare bazat pe investiții, reducerea evaziunii fiscale, reducerea cheltuielilor statului. Doar așa puterea de cumpărare a românilor va crește în mod real și vom putea construi autostrăzi, spitale sau școli. Cetățenii au nevoie de fapte, nu de vorbe sau promisiuni pe hârtie.

Din păcate, nivelul înalt al investițiilor publice reușit anul trecut de Guvernul Nicolae Ciucă pare să fi scăzut în ultimele luni de zile. Avem nevoie de investiții substanțiale în economie.

În ceea ce privește mediul privat, trebuie să oferim firmelor garanții solide că în 2024 Codul fiscal nu va mai fi modificat. Pe de altă parte, în cadrul discuțiilor din coaliția de guvernare am introdus măsuri pentru reducerea cheltuielilor statului. Este nevoie să continuăm pe această linie. Reducerea cheltuielilor statului este necesară, dar trebuie însoțită și de regândirea priorităților.

Un exemplu care poate fi urmat este cel al colegului meu Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor. Cheltuielile CJ Bihor au scăzut cu șase milioane de euro pe an, față de momentul în care Ilie Bolojan a preluat mandatul. 72% venituri sunt destinate dezvoltării și 28% sunt cheltuieli de funcționare.Înainte ca Bolojan să ajungă președintele CJ Bihor, situația era inversă.

În ceea ce privește combaterea evaziunii fiscale, este important să introducem cât mai rapid cele mai eficiente practici europene. De multe ori, acest lucru nu s-a întâmplat. În cazul directivei UE din 2014 privind factura electronică, a fost nevoie de o procedură de infringement declanșată de Comisia Europeană în vara anului 2019 pentru ca în 2021 directiva să fie transpusă în legislația internă printr-o ordonanță de urgență. Acest instrument de combatere a evaziunii fiscale este în vigoare pentru tranzacțiile între firme și autoritățile publice iar, din 2024, va fi în vigoare și pentru tranzacțiile între firme”, a scris Dan Motreanu, europarlamentar PNL, pe Facebook.

2. -imagine fara descriere- (dan-motreanu-am-solicitat-prelungirea-folosirii-fondurilor-europene-pana-in-2025-2_57931800.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel