Motreanu vrea condiții mai bune de muncă și securitate socială pentru artiștii europeni

Artiștii europeni contribuie cu cifre considerabile la PIB-ul european, spune europarlamentarul Dan Motreanu.

Europarlamentarul PNL Dan Motreanu vine cu un nou anunț pe rețelele de socializare, acolo unde își arată preocuparea asupra sectorului artistic, în special în privința lucrătorilor din acest sector. 

Motreanu anunță o veste bună pentru fermierii români. Excepția care îi va proteja de reglementarea UE ce privește produsele chimice
https://www.dcnews.ro/motreanu-anunta-o-veste-buna-pentru-fermierii-romani-exceptia-care-ii-va-proteja-de-reglemenatarea-ue-ce-priveste-produsele-chimice_939064.html

Aprobarea unui act normativ  prin care se dorește îmbunătățirea condițiilor de muncă a artiștilor ar putea contribui la bunăstarea, dar și protecția angajaților și freelancer-ilor din acest domeniu.

„Am aprobat, în Parlamentul European, un act normativ referitor la îmbunătățirea condițiilor de muncă de care beneficiază artiștii și profesioniștii din domeniul cultural.

Anunț important pentru fermieri privind pesticidele! Se ia decizia la Bruxelles
https://www.dcnews.ro/anunt-important-pentru-fermieri-privind-pesticidele-se-ia-decizia-la-bruxelles_938835.html

Cu toate că în acest sector sunt angajați 3,8% din lucrătorii din UE și aceștia produc 4,4 din PIB-ul Uniunii, ei sunt insuficient protejați. Sectorul este caracterizat de tipare de lucru atipice și există un risc ridicat de muncă slab remunerată.

 Solicităm un nou cadru în UE pentru a îmbunătăți condițiile sociale și profesionale ale artiștilor prin măsuri precum: o directivă privind condiții decente de muncă și determinarea corectă a statutului profesional,  decizii ale Consiliului privind introducerea de standarde ale UE în aceste sectoare, adaptarea noului ciclu de programe PE prin care sunt finanțate proiecte culturale sau creative, precum Europa Creativă sau Orizont Europa, astfel încât să existe asigurări că artiștii sunt plățiți întotdeauna, inclusiv cu respectarea reglementărilor naționale privind drepturile sociale.

 În 2022 în întreaga UE, aproximativ o treime din profesioniștii din aceste domenii (31,7%) sunt lucrători independenți, comparativ cu o medie de 13,8% pentru economie în general).”, a fost declarația lui Dan Motreanu.

Motreanu, despre Ciolacu: Încearcă să ia pe cont propriu guvernarea, parcă-i un fel de Ilie Moromete
https://www.dcnews.ro/motreanu-despre-ciolacu-incearca-sa-ia-pe-cont-propriu-guvernarea-parca-i-un-fel-de-ilie-moromete_938678.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel