Mousse-ul de mochaccino, desertul după care te ”topești”

FOTO: captura video: YouTube @Cook' omania
FOTO: captura video: YouTube @Cook' omania

O rețetă simplă ce mocha mousse, cea care va da culoarea anului viitor.

Ingrediente

500 g frișcă 

300 g ciocolată cu lapte tăiată mărunt

3 lingurițe de cafea instant

Pentru topping-ul de cafea bătută

2 linguri de cafea instant

2 linguri de zahăr pudră sau mai mult, după gust

2 linguri de apă clocotită

Pentru topping-ul de frișcă bătută

125 ml frișcă

1 linguriță de zahăr pudră sau zahăr pudră

1 linguriță extract de vanilie opțional

1 linguriță pudră de cacao + 2 lingurițe zahăr pudră pentru praf, opțional.

Mod de preparare

Mousse

Se încălzește jumătate din smântână într-o cratiță medie, la foc mediu-mare, până când încep să se formeze bule pe margini.

Se pun ciocolata și cafeaua într-un bol mare rezistent la căldură. Când smântâna ajunge la punctul de fierbere, se toarnă peste ciocolată. Lăsați câteva minute pentru ca ciocolata să înceapă să se topească, apoi bateți până când ciocolata este complet topită și amestecul este omogen.

Se amestecă cu cealaltă jumătate de smântână, care pentru a răci mai repede amestecul este indicat să fie rece. Se dă la frigider până se răcește foarte bine, cel puțin pentru câteva ore sau chiar peste noapte.

Odată ce amestecul de mousse este complet răcit, bateți-l cu un mixer electric manual până când se formează vârfuri tari. Dacă vi se pare că este încă un pic prea moale pentru a fi folosit cu pipeta, puteți pune din nou bolul cu mousse la frigider pentru aproximativ 10 minute, până când se mai întărește.

Amestecul se transferă într-un poș prevăzut cu un vârf mare, rotund sau în formă de stea și se ”pipetează” în pahare sau boluri de servire.

Topping cu cafea bătută

Puneți cafeaua instant, zahărul pudră și apa clocotită într-un bol. Se bate cu mixerul până când devine groasă și spumoasă, și mult mai deschisă la culoare.

Topping cu frișcă bătută

Se pun smântâna, zahărul și vanilia într-un castron și se bat cu mixerul electric până când se îngroașă și se formează vârfuri moi când se ridică mixerul.

Asamblarea mocha mousse-ului

Cu o lingură pentru înghețată puneți topping-urile pe fiecare pahar în care se află mousse-uri. Pentru a pudra frișca cu ciocolată, cerneți împreună pudra de cacao și zahărul pudră, apoi cerneți-o peste frișcă. 

Serviți mousse-ul imediat sau păstrați-l la frigider, acoperit sau într-un recipient etanș, potrivit Sweetness and Bite.

Mousse-ul se păstrează bine timp de mai multe zile, dar topping-ul de cafea bătută arată cel mai bine până la o zi, apoi va începe să se dezumfle. Are în continuare același gust, doar că nu mai arată atât de frumos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel