Mucenici ca la Moldova. Secretul gospodinelor a fost aflat

Mucenici ca la Moldova / Foto Pexels
Mucenici ca la Moldova / Foto Pexels

Nu există lună martie fără miros de mucenici. 

Ingrediente

1 kg făină
 2 cesti lapte
 30 g drojdie de bere
 300 g zahăr
 100 g unt topit
 coaja de la 2 lămâi
 coajă de portocală
 2-3 pliculețe zahăr vanilat
 100 g nuci măcinate
 1 praf sare
 1 ou

Pentru sirop
 

 250 g zahăr
 1 cana apă
 coajă de lămâie
 zahăr vanilat
 1-2 linguri miere

Mod de preparare


Drojdia de bere se înmoaie într-un bol în 3-4 linguri de lapte cald, o linguriţă de zahăr şi 1-2 linguri de făină. Se lasă la dospit câteva minute şi se amestecă apoi cu făina, zahărul şi laptele călduţ. Se frământă adăugând unt, puţin câte puţin, până se desprinde de pe mâini.

Aluatul se lasă la crescut, apoi se taie bucăţi care se rulează pe planşetă şi se împletesc în formă de opt.

Mucenicii astfel formaţi se pun într-o tavă de aragaz şi se lasă la crescut câteva minute. După ce au crescut, se ung cu ou bătut şi se coc la foc potrivit.

Între timp, se pregăteşte siropul: se pune apa la fiert, iar apoi se adaugă zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi se amestecă bine, până se topeşte zahărul.

După ce s-au copt mucenicii, se însiropează şi se presară nucă măcinată sau zahăr. Se mai pot unge şi cu miere, notează retete.unica.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel