Astăzi sunt sărbătoriți Sfinții 40 de MUCENICI. În toate bucătăriile în care tradiția se păstrează, au început pregătirile pentru prepararea MUCENICILOR MUNTENEȘTI sau MUCENICILOR MOLDOVENEȘTI.
Pentru a fi sigur că vă vor ieși MUCENICII MOLDOVENEȘTI gustoși și perfecți, urmați rețeta de mai jos.
INGREDIENTE ALUAT MUCENICI MOLDOVENEȘTI
450 ml lapte
125 gr zahăr
50 ml ulei
3 ouă, două plicuri de drojdie uscată
2 pliculețe zahăr vanilat
1 kg făini, o esență de vanilie
coaja de la o lămâie
INGREDIENTE SIROP MUCENICI MOLDOVENEȘTI
Apă (300 ml)
Zahăr (150 gr)
Esență vanilie
Coaja de la o portocală
INGREDIENTE DECOR
Miere
Nucă măcinată
MOD DE PREPARARE ALUAT MUCENICI MOLDOVEȘTI
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, laptele trebuie să fie călduț.
Faceți maiaua: peste drojdia uscată puneți puțin lapte, două linguri de făină și o lăsați să crească timp de 15 minute.
Pregătiți apoi aluatul: Puneți făina, ouăle, maiaua, zahărul vanilat, coaja de la lămâie, esența de vanilie și amestecați. În timp ce amestecați, cu mixerul sau frământați cu mâna, adăugați lapte, puțin câte puțin.
La sfârșit mai frământați puțin și lăsați aluatul să crească până-și dublează volumul.
MOD DE PREPARARE SIROP MUCENICI MOLDOVEȘTI
Puneți apa cu zahărul la fiert.
După ce apa începe să clocotească mai lăsați să fiarbă aproximativ 3 minute. Puneți esența de vanilie și coaja de portocală, pe care o scoateți după ce siropul se răcește.
MUCENICI MOLDOVENEȘTI
Împărțiți aluatul în mai multe bucăți egale. Formați forma de mucenic în formă de opt. Și o puneți pe o tavă, pe care ați pus înainte hârtia de copt. Lăsați-i să crească un sfert de oră. Cu o pensulă, îi tapetați cu ou pentru a avea o culoare frumoasă după coacere. Timp de 20 de minute îi lăsați la cuptor.
Înainte de a-i însiropa, lăsați mucenicii să se răcească. Puneți sirop cu lingura, dar nu mult.
După ce-i lăsați încă 10 minute, adăugați miere și nucă, după gust.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu