MUCENICI moldovenești de POST. Cum se prepară: REȚETA. Mucenicii moldovenești pot fi preparați și după o rețetă de post. Iată ce ai de făcut.
Ingrediente pentru mucenici moldovenești de post
- 1 kg făină
- 100 g margarină
- 200 g zahăr
- 40 g drojdie
- 2 plicuri zahăr vanilat
- coajă de portocală
Pentru sirop:
- 100 ml miere
- 400 ml apă
- coaja de la portocală
- 1 esenţă de rom
Pentru decor:
- 200 g nucă
- 200 ml miere
Vezi și: Mucenici moldovenești pufoși, rețeta. Cum se prepară
MUCENICI moldovenești de POST. Cum se prepară: REȚETA. Dizolvi drojdia într-o ceaşcă cu apă caldă cu o linguriţă de zahăr şi o lingură de făină şi lași să crească. Fierbi două căni de apă cu zahărul, coaja rasă de portocală şi zahărul vanilat. Torni maiaua peste făină şi frămânți, adăugând siropul.
MUCENICI moldovenești de POST. Cum se prepară: REȚETA. Încorporezi margarina treptat şi frămânți până ce aluatul nu se mai lipeşte de vas. Acoperi cu un ştergar şi lași la cald ca să dospească o oră. Împarți aluatul în 10-12 bucăți egale şi modelezi din fiecare un mucenic. Îi așezi la distanță într-o tavă unsă şi tapetată, îi lași la crescut încă 20 de minute, apoi îi dai la cuptor pentru 30-40 de minute.
MUCENICI moldovenești de POST. Cum se prepară: REȚETA. Fierbi un sirop din 400 ml apă, 100 ml miere, coaja rasă de portocală şi esenţa de rom. Treci mucenicii răciţi prin acest sirop, îi lași la zvântat, îi ungi cu miere şi presari nucă măcinată.
Vezi și: Mucenici muntenești fierți, rețeta. Cum se prepară
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu