Mucenici muntenești fierți, cu nucă. Pe 9 martie, în toate casele, gospodinele pregătesc gustoșii mucenici. În Muntenia, mucenicii fierți sunt preparați cu ocazia prăznuirii celor 40 de Sfinți Mucenici.
300 g făină
150-160 ml apă foarte caldă
1 vârf cuţit de sare
4-5 l apă
2 portocale mari (doar coaja, dacă nu este tratată)
1 lămâie mare (doar coaja, dacă nu este tratată)
zahăr (cca 10-12 linguri)
5-6 linguri pline nucă măcinată
scorţişoară
esenţă de rom
un vârf cuţit sare (pentru fiert mucenicii)
Mucenici muntenești fierți, cu nucă. Cum se prepară aluatul
Mucenici muntenești fierți, cu nucă. Punem făina într-un vas, adăugăm un vârf de cuţit de sare, iar în centrul ei adăugăm apa fierbinte. Frământam până când aluatul devine elastic şi se răceşte complet.
Mucenici muntenești fierți, cu nucă. Mutăm aluatul pe planul de lucru uşor pudrat cu făină, îl împărţim în porţii mici, iar din fiecare porţie formăm şnururi lungi şi subţiri, scrie lauraadamache.ro. Formăm mici cerculeţe pe care apoi le răsucim astfel încât să obţinem forma clasică de 8 a mucenicului. Punem mucenicii pe o bucată de hârtie de copt, unul lângă celălalt şi îi lăsăm să se usuce până a doua zi, la temperatura camerei.
Mucenici muntenești fierți, cu nucă. Cum fierbem mucenicii munteneşti?
Mucenici muntenești fierți, cu nucă. Punem apa la fiert într-o oală încăpătoare, adăugăm zahărul, coaja rasă de lămâie şi portocală şi un vârf de cuţit de sare. Când apa începe să fiarbă, adăugăm mucenicii munteneşti şi îi fierbem pe foc mic. După ce se ridică la suprafaţă, îi mai lăsam pe foc pentru încă 1-2 minute şi stingem focul. Adăugăm esenţa de rom, scorţişoară şi nucă măcinată şi amestecăm bine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu