Mucenici muntenești fierți, rețeta. Cum se prepară

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Mucenici muntenești fierți, rețeta. Se apropie ziua Sfinților 40 de Mucenici, prăznuită pe data de 9 martie, în care gospodinele pregătesc delicioasa gustare. Iată cum se prepară mucenicii în zona Munteniei.

Mucenici muntenești fierți, rețeta. Cum se prepară: Ingredientele pentru mucenicii muntenești

Pentru aluat

 500 g făină
 200 ml apă
 1/2 linguriță sare

Pentru fiert

 2-3 litri apă
 zahăr după gust

Pentru servit

 300 g nucă măcinată
 esenţă de rom
 coaja rasă a unei portocale (dacă nu este tratată chimic)
 coaja rasă a unei lămâi (dacă nu este tratată chimic)
 esenţă de vanilie
 1 plic zahăr vanilat
 scorţişoară

Vezi și: Mucenici moldovenești pufoși, rețeta. Cum se prepară

Cum se prepară mucenicii muntenești

Mucenici muntenești fierți, rețeta. Amestecă făina, apa și sarea și frământă pentru a obține un aluat potrivit de tare. Întinde aluatul într-o foaie nu mai groasă de 1/2 cm. Taie mucenicii cu aparatul special în formă de 8. Pune mucenicii tăiaţi pe hârtie (sau într-o tavă), răsfiraţi, potrivit retete.unica.ro.

Mucenici muntenești fierți, rețetaLasă-i să se usuce timp de o oră. Pune pe foc o oală cu 2-3 litri de apă, cu sare si zahăr, după gust. Când apa începe sa fiarbă, dă focul mic și pune mucenicii cu grijă.

Mucenici muntenești fierți, rețetaAdaugă răzătura de citrice, esenţele și zahărul vanilat si lasă-i la fiert în jur de 20-25 de minute. Mucenicii se servesc reci sau calzi, cu nucă si scorţisoară presărate deasupra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel