Mucenici muntenești fierți, rețeta. Se apropie ziua Sfinților 40 de Mucenici, prăznuită pe data de 9 martie, în care gospodinele pregătesc delicioasa gustare. Iată cum se prepară mucenicii în zona Munteniei.
Mucenici muntenești fierți, rețeta. Cum se prepară: Ingredientele pentru mucenicii muntenești
Pentru aluat
500 g făină
200 ml apă
1/2 linguriță sare
Pentru fiert
2-3 litri apă
zahăr după gust
Pentru servit
300 g nucă măcinată
esenţă de rom
coaja rasă a unei portocale (dacă nu este tratată chimic)
coaja rasă a unei lămâi (dacă nu este tratată chimic)
esenţă de vanilie
1 plic zahăr vanilat
scorţişoară
Vezi și: Mucenici moldovenești pufoși, rețeta. Cum se prepară
Mucenici muntenești fierți, rețeta. Amestecă făina, apa și sarea și frământă pentru a obține un aluat potrivit de tare. Întinde aluatul într-o foaie nu mai groasă de 1/2 cm. Taie mucenicii cu aparatul special în formă de 8. Pune mucenicii tăiaţi pe hârtie (sau într-o tavă), răsfiraţi, potrivit retete.unica.ro.
Mucenici muntenești fierți, rețeta. Lasă-i să se usuce timp de o oră. Pune pe foc o oală cu 2-3 litri de apă, cu sare si zahăr, după gust. Când apa începe sa fiarbă, dă focul mic și pune mucenicii cu grijă.
Mucenici muntenești fierți, rețeta. Adaugă răzătura de citrice, esenţele și zahărul vanilat si lasă-i la fiert în jur de 20-25 de minute. Mucenicii se servesc reci sau calzi, cu nucă si scorţisoară presărate deasupra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu