EXCLUSIV  Mugur Ciuvică, previziune cu pensiile românilor în 2024 și 2025 / video

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Mugur Ciuvică și-a exprimat părerea cu privire la proiectul care a fost adoptat de Senat și care asigură creșterea pensiilor românilor pe parcursul anului 2024.

În cadrul emisiunii „Miercurea Neagră“, la DC News, Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, a vorbit despre proiectul de Lege a Pensiilor, adoptat ieri de Senat, prin care pensiile românilor vor crește în medie cu 40% pe parcursul anului viitor.

„Se dorește majorarea pensiilor cu 40%, se votează legea, dar nu sunt banii“, a punctat Bogdan Chirieac.

„O să găsească la anul banii“, a replicat Ciuvică.

„Înțeleg faptul că e nevoie de vreo 33 de miliarde“, a completat Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI       -      Creșterea pensiilor. Analiza BNS pe proiectul de lege adoptat de Senatul României

„O să găsească! La anul vor fi două majorări, la 1 ianuarie acea indexare cu inflația, după care, de la 1 septembrie, deci patru luni până la finalul anului, o să vină partea aia cu recalcularea.

Pentru patru luni, în care vor fi trei rânduri de alegeri - locale, parlamentare și prezidențiale - vor găsi ceva bani. După care, cică vor fi probleme din 2025, însă eu zic așa: Cu toate războaiele astea, să fim mulțumiți dacă trăim până în 2025., a spus Mugur Ciuvică.

„Deci dumneavoastră sunteți încrezător că se vor găsi bani de pensii?“, a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac.

„Da! E campanie electorală! În plus, nici nu vor mai fi măriri de taxe. La anul nu vor fi măriri de taxe“, a mai spus Mugur Ciuvică.

CITEȘTE ȘI      -      Florin Cîțu (PNL) și Cornel Resmeriță (PSD), singurii senatori din coaliția de guvernare care au votat împotriva Legii Pensiilor

Senatul României a adoptat, marţi, proiectul de lege al Guvernului privind sistemul public de pensii, conform căruia pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari urmează să fie recalculate după o nouă formulă.

Potrivit Simonei Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Protecției Sociale, pensiile românilor vor crește în medie, până în toamna anului viitor, cu 40%. Prima dată, pensiile vor crește în ianuarie, cu 13,8%, iar apoi în luna septembrie, în urma recalculării.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel