Mugur Ciuvică, propunere tare, după reinterpretarea Cinei cea de Taină la Jocurile Olimpice de la Paris

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Mugur Ciuvică, președintele Grupului de investigații Politice, a avut o opinie, după reinterpretarea Cinei cea de Taină la Jocurile Olimpice de la Paris.

Mugur Ciuvică, președintele Grupului de investigații Politice, a fost invitat, duminică seara, la Antena 3 CNN, unde a comentat momentul de la Jocurile Olimpice de la Paris în care scena Cinei cea de Taină a fost reinterpretată de comunitatea LGBT.

„Eu am urmărit deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris. A fost lungă și oarecum plictisitoare, dar treaba asta a fost un act, un episod. În acel episod, chestia cu Cina cea de Taină a fost, practic, o paradă gay. Vreo jumătate de oră, pe un pod, au ținut-o într-o paradă. Nu zic, e OK, dar sloganul Olimpiadei este pro-incluziune și pro-diversitate.

Eu zic măcar la festivitățile de închidere să bage și o paradă mică heterosexuală, că o să facă heterosexualii proteste că sunt discriminați și nu s-au dat și ei în spectacol puțin“, a spus Mugur Ciuvică.

CITEȘTE ȘI          -          Bănescu, nouă concluzie după „batjocorirea sacrului“ la Jocurile Olimpice de la Paris

Scena reinterpretării Cinei cea de Taină de către reprezentanții comunității LGBT a indignat creștinii din întreaga lumea și a atras dezaborparea din partea majorității cultelor religioase. În România, Adrian Agachi, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a transmis un mesaj privitor la acest subiect.

„Aceste manifestări care iau în derâdere momente importante din viața Mântuitorului Iisus Hristos și din cea a Bisericii în general pentru că, de fapt, Cina cea de Taină este și prima celebrare a împărtășirii cu Sfintele Taine, a Sfintei Euharistii, sunt, în realitate, consecința directă a unor influențe de natură demonică.

Nu putem privi acest spectacol grotesc fără să ne gândim la aspectul pătimaș, necurat și profund păcătos al unei gândiri omenești decăzute, care dorește răsturnarea legilor dumnezeiești oferind o interpretare blasfematoare unor acte sfinte ale creștinismului.

Deja se observă o certă dorință de a impune astfel de manifestări la nivel global, chiar și în cadrul unor evenimente care nu au legătură nici cu religia, nici cu viața personală, dar care, prin amploarea lor, pot servi publicitar ideologia woke“, se arată în mesajul postat de Adrian Agachi pe Facebook.

De asemenea, Vasile Bănescu a acuzat autorii acestei interpretări de „batjocorirea, sfidarea și macularea” a ceea ce consideră că este „curat și sfânt”. El a adăugat că „abuzatorii bunei-cuviințe și ai bunului-simț abuzează, desigur, inclusiv libertatea și dreptul inalienabil de a te face de râs”.

CITEȘTE ȘI         -        Cum se scuză organizatorii Jocurilor Olimpice, după ce sute de milioane de creștini s-au simțit ofensați de reprezentarea „Cinei cea de Taină“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel