Mugur Popescu, director de Investiții la BCR Pensii, în cazul introducerii REIT-urilor în România: Un instrument clasic de investiții pentru fondurile de pensii

Mugur Popescu susține adoptarea unui sistem performant care funcționează deja în alte state din Uniunea Europeană, deja testat, și nu la „reinventarea roții”.

Ieri a avut loc o dezbatere despre reglementarea REIT-urilor (Real Estate Investment Trusts) - „Modelarea Viitorului Investițiilor Imobiliare în România”, organizată în parteneriat cu BREC (Bucharest Real Estate Club), Bursa de Valori București și Comisiile pentru buget, finanțe și bănci din cadrul Parlamentului României. Evenimentul de la Parlament a fost moderat de Bogdan Chirieac.

REIT-urile sunt vehicule de investiții care facilitează accesul persoanelor fizice și juridice la un portofoliu diversificat de proprietăți imobiliare. Prin intermediul acestor entități, investitorii pot accesa și investi în proprietăți imobiliare într-un mod simplificat și eficient. Un aspect important al REIT-urilor este că acestea sunt companii listate pe o bursă reglementată, ceea ce asigură transparența, lichiditatea și supravegherea corespunzătoare pentru investitori.

Un instrument clasic de investiții pentru fondurile de pensii

Mugur Popescu, director de Investiții la BCR Pensii, a preluat și el cuvântul spunând că REIT-urile pot fi un instrument financiar ce ar putea aduce profit semnificativ și pentru fondurile de pensii.

„REIT-urile sunt un instrument clasic de investiții pentru fondurile de pensii. Este o normalitate și suntem pe drumul cel bun. Așteptăm să vedem draftul prin care putem avea observații. Important e să nu inventăm roata. Să preluăm din practicile internaționale și să adoptăm cele mai bune soluții. Cum spunea cineva, să devenim lideri în domeniu, nu ultimii care adoptă un instrument financiar.”, a  spus Mugur Popescu, director de Investiții la BCR Pensii.

Adrian Tănase, Director General al Bursei de Valori București, a explicat și el de ce ar putea contribui instrumentul financiar menționat la economia României, vizați fiind și chiriașii, dar și cei care dețin o proprietate.

"Perspectiva jurnalistică este complet aliniată cu perspectiva economică a acestei propuneri pe care o facem. Da, real estate este un sector important în România și nu numai. Este un sector preferat de români pentru investiții. Este a doua cea mai importantă preferință pentru investițiile românilor după depozitele bancare. Este un sector care se dezvoltă, generează alte creșteri în alte sectoare și care generează o mare parte din GDP-ul României. Trebuie să ne uităm mai cu atenție la el și să vedem ce au făcut alții pentru a stimula acest sector și implicit pentru a stimula toată economia României. Propunerea pe care vrem să o înaintăm astăzi este un win-win-win. Generăm situații favorabile pentru toate părțile implicate, de la dezvoltatori, investitori, până la bursă de valori", a declarat Adrian Tănase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel