Mujdei de usturoi, ingredientul pe care îl adaugă românii, deși nu trebuie

Mujdeiul de usturoi este de nelipsit la mesele tradiționale cu pește și mămăligă. Însă cei mai mulți români adaugă un ingredient care nu ar trebui folosit în compoziția mujdeiului de usturoi.

Este vorba desre sare. Aceeași regulă se aplică și în combinațiile cu ceapă. În structura usturoiului sunt prezente două substanțe: alinoza și aliina. În momentul în care prepari mujdeiul de usturoi, usturoiul trebuie zdrobit sau pisat, iar membrana fină care desparte substanțele menționate mai sus nu mai protejează, notează eva.ro. Prin urmare, cele două substanțe ajung să reacționeze, formând astfel alicina, o substanță benefică pentru organismul uman.

În momentul în care adaugi sare în prepararea mujdeiului de usturoi, alicina nu mai poate aduce beneficiile sale, deoarece sunt distruse ireversibil enzimele.

Beneficii ale usturoiului  

Un studiu realizat pe o durată de 12 săptămâni a descoperit că un supliment zilnic de usturoi a redus numărul de răceli cu 63%. Durata simptomelor răcelii a fost redusă cu 70%. Un alt studiu a descoperit că o doză mare de extract de usturoi a redus numărul zilelor de răceală sau gripă.

Studiile au mai descoperit că suplimentele de usturoi au un impact semnificativ asupra reducerii tensiunii arteriale în cazul persoanelor cu tensiunea arterială crescută. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel