Vrei să prepari cel mai delicios sos de usturoi, mai bun ca cel de la KFC. Iată rețeta simplă a celui mai bun mujdei.
Mujdeiul este nelipsit din bucătăria românescă. Iată cum îl prepari pe cel mai bun și ce ingrediente ai nevoie.
30 g usturoi
20 g ulei
sare grunjoasă
80 g smântână de grăsime minim 20%
Pătrunjel verde tocat. Dacă nu l-ai încercat până acum, trebuie să o faci
Într-un bol, se presează usturoiul, apoi se freacă cu sarea grunjoasă până devine ca o spumă.
Treptat, se adaugă uleiul, până usturoiul devine cremos. Dacă doriți, puteți folosi un blender, daca vreți o compoziție spumoasă, fără bucăți din usturoi.
Apoi, treptat se adaugă smântâna, amestecând energic cu o lingură. Atenție! Cu cât smântâna e mai grasă,cu atât mujdeiul va fi mai cremos.
La final, se adaugă frunzele de pătrunjel. Dacă nu-ți place, poți renunța la el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu