Află în articol ce greșeală este făcută adesea de către gospodine atunci când prepară mujdeiul de usturoi.
Mujdeiul de usturoi este un remediu minunat în nenumărate boli, însă mulți fac o greşeală atunci când îl prepară, acesta pierzându-și astfel multe dintre beneficiile pentru sănătate. În usturoi există două substanțe: aliina și alinoza, despărțite de o membrană fină.
Atunci când pisăm usturoiul, această membrană fină se sparge, cele două substanțe interacționând și formând alicina, un compus puternic care acționează ca antibiotic, scrie Realitatea.net.
Alicina este cea mai puternică substanță din componența usturoiului, care influențează tensiunea arterială, nivelul de insulină și trigliceride. Cercetătorii au descoperit că alicina este un compus care scade apetitul alimentar și ajută la pierderea în greutate.
Însă pentru ca alicina să fie benefică pentru corp, nu trebuie să punem sare în mujdeiul de usturoi, spun specialiștii, pentru că i se distrug pe loc și ireversibil enzimele și, în loc să ne fie de ajutor, substanța formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru.
1. Tratarea cancerului. Usturoiul poate ajută inclusiv în tratarea cancerului. Studiile au arătat că anumite substanțe din compoziția usturoiului, cum ar fi dialil disulfidul, au efecte veritabile în distrugerea celulelor canceroase și ajută la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic, scrie sfatulmedicului.ro.
2. Echilibrarea tensiunii arteriale. Usturoiul poate ajută la echilibrarea hipertensiunii arteriale. Medicină tradițională din Asia recunoaște faptul că usturoiul este eficient în controlarea hipertensiunii arteriale, fapt confirmat de specialiștii din întreagă lume.
3. Vindecarea infecțiilor urechii la copii. Usturoiul acționează că antibiotic natural, fără efecte secundare întrucât are puternice proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. Sucul crud obținut din câțiva căței de usturoi poate fi introdus direct în ureche.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News