Dacă vrei să încerci o rețetă specială de clătite, aceste mule moldovenești sunt ceea ce căutai. Iată cum se prepară.
Ingrediente
1 litru lapte
10 ouă
10 lingurițe ulei
10 lingurițe zahăr
10 linguri cu vârf făină
un praf de sare
vanilie la dorință
500gr brânză de vaci + un ou+ sare+ zahăr
unt
Cum se prepară
Căutăm o cratiță în care spargem ouăle, punem sarea și zahărul, uleiul și amestecăm bine, potrivit povarenok.md. Adăugăm făina, amestecăm bine până la omogenizare. Adăugăm apoi atent laptele, amestecăm și aluatul e gata. Nu țineți clătitele mult pe foc, doar până se rumenesc.
Facem amestecul din brânză, zahăr, sare (puteți adăuga stafide sau extract de vanilie). Taiem clătitele în patru și procedăm ca și cum am face sarmale. Ungem un vas de lut cu unt și aranjăm mulele. Punem puțin și peste. Se dă la cuptor pentru 20 minute la 150C.
Vezi și: Pâine de casă pufoasă. Rețeta care nu are cum să nu-ți iasă
Plăcinte de cartofi la tigaie. Cum se prepară: rețeta
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News