Îngheţata poate deveni extrem de periculoasă dacă este recongelată.
Odată topită, înghetata trebuie aruncată! Acesta este mesajul unui cercetător al Universităţii Aston din Marea Britanie. Recongelarea îngheţatei după ce s-a topit determină un risc major de intoxicaţie. Iată explicaţia! Nu trebuie să încercați să recongelați înghețata dacă aceasta s-a dezghețat sau s-a topit de tot. Există un risc mare de creștere a bacteriilor, cum ar fi listeria. Înghețata va deveni, de asemenea, granuloasă și își va pierde textura cremoasă. Velvet Ice Cream a anunțat că retrage în mod voluntar toate produsele sale de înghețată și șerbet fabricate pe 24 martie 2022 sau după 24 martie 2022, ca măsură de precauție, deoarece acestea au potențialul de a fi contaminate cu Listeria monocytogenes, un organism care poate provoca infecții grave și uneori fatale. la copiii mici.
"Îngheţata nu se lasă la topit, deoarece, cu toate că este topită, moale, rămâne totuşi rece. În acel moment, suntem tentaţi să luăm o cantitate mai mare, şi atunci mucoasa gâtului suferă un şoc termic foarte rapid. Apare inflamaţia, apare durerea în gât, usturimea, tusea uscată. Întotdeauna mucoasa se adaptează, cu o singură condiţie: să aibă loc această schimbare de temperatură într-un timp relativ lung, asta însemnând 5-7 minute şi nu în 40 de secunde", avertizează medicii orelişti, potrivit Antena3.
Iată cum poţi să transformi înghețata topită, din dezastru şi pericol pentru sănătate în desert fără riscuri:
Foloseşte-o în loc de Crème Anglaise sau pentru produse ușor de copt
Înmoaie în ea pâinea înainte de prăjire
Prepară cu ea mousse, budincă sau cremă de tip dressing
Fă din îngheţata topită ingredient de bază pentru budinca de pâine sau fudge rapid, ori o glazură densă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu