Cazul unei fetițe mumificate face înconjurul lumii, nu pentru că arată la fel ca atunci când a murit, ci pentru că micuța clipește!
Rosalia Lombardo a murit în urmă cu 94 de ani, la vârsta de doi ani, din cauza unei pneumonii. După moartea micuței, părinții au hotărât să o mumifice. Deși au trecut aproape 100 de ani de la moartea ei, trupul fetiței s-a păstrat foarte bine.
Controverse
Astăzi, este cunoscută ca cea mai bine păstrată mumie din lume și a trezit interesul unor televiziuni precum History Channel și National Geographic, care au realizat documentare despre ea.
Cazul fetiței este subiectul mai multor controverse. Unii au fost de părere că în sicirul afișat la Catacombele Siciliene este o statuie de ceară, însă mai multe observații făcute de jurnaliștii de la History Channel și National Geographic au demonstrat că trupul este real. Creierul s-a micșorat cu 50%, însă toate organele sunt prezente.
O altă controversă este legată de faptul că fetița clipește. De-a lungul timpului, s-a observat că fetița are ochii întredeschiși câteodată, după care se închid.
Potrivit oamenilor de știință, mișcarea ochilor se produce din cauza schimbării de temperatură din cameră și din cauza blițurilor, însă mulți oameni sunt de părere că spiritul micuței se întoarce în trup din când în când.
Misterul mumificării
Rețeta folosită de Alfredo Salafia pentru mumificarea fetiței a fost un secret o perioadă lungă de timp. În 2009, biologul Dario Piombino-Mascali a început să caute formula și a reușit să o găsească după ce s-a întâlnit cu descendenți ai lui Salafia.
Printre chimicalele folosite se numără: zinc, alcool, glicerină și acid salicilic.
Viața Rosalindei Lombardo
Nu se știe mai nimic despre viața fetiței. Se spune că a făcut parte dintr-o familie bogată și că a fost chinuită de boli mai mult decât un om într-o viață. Decizia de a fi mumificată ar fi fost luată de tatăl ei, generalul Mario Lambardo (foto stânga), care nu a suportat gândul de a o pierde.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci