EXCLUSIV  Munca de acasă, element aspirațional, "PREZIS". Pânișoară: "Își arătau colții"

Prof. Ion Pânișoară a vorbit, în exlclusivitate pentru DC NEWS, despre munca de acasă și impactul asupra oamenilor. 

În cartea "Al treilea val" al lui Alvin Toffler, scrisă înainte de căderea comunismului, era prezentată munca de acasă ca ceva aspirațional. În acest context, Val Vâlcu la întrebat pe prof. Ion Pânișoară ce crede astăzi despre această idee și cât de departe suntem de ea, dar și cât de bine ar fi digerată de oameni. 

"Departe nu suntem, dar cred că sunt o serie de lucruri care nu s-au luat în calcul și care-și arătau colții în ultimele perioade, deci nu o chestiune care ține de această criză, ci de modul în care societatea a evoluat. Era un studiu care spunea că dacă acum 30 de ani incidența depresiei la oameni era undeva la 2 - 3%, ajungea undeva la aprox. 50% la momentul studiului, în anul 2017. Iar un alt studiu, în anul 2012, făcut de OMS, spunea că o persoană din 20, din 17 țări reclama că a avut un episod depresiv în anul care trecuse.

Vorbim de schimbări bruște, pentru că dacă această schimbare s-ar fi făcut în timp, prin necesități date de economie și încet, încet, un procent tot mai mare de oameni rămânea să lucreze de acasă, atunci acest lucru ar fi putut să fie mai ușor de manageriat. În acest moment pornind de la un element brusc în care-i aruncăm pe oameni într-o situație nouă care pare la început interesantă, dar plină de provocări ulterior, am putea să observăm o creștere a incidenței la foarte multe elemente emoționale greu de manageriat. Și vorbim de depresie", a declarat  prof. Ion Pânișoară, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Interviul complet aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel