Prof. Ion Pânișoară a vorbit, la DC News TV, despre şocul pe care îl constituie momentul în care se decide să muncească de acasă pentru unii angajaţi.
"Sunt lucruri extrem de interesante legate de psihologia unei persoane care are o identitate creată de locul său de muncă. De foarte multe ori avem oameni care-şi cumpără maşini foarte scumpe dar stau într-o garsonieră undeva la ultimul etaj pentru că garsoniera nu o văd colegii de serviciu, dar maşina o văd. Pe undeva, persoana respectivă era legată identitar de acest serviciu care presupunea o ieşire din zona în care trăieşte persoana în mod normal. El stătea într-o garsonieră dar după aceea se ducea într-un bloc de birouri, unde avea un birou undeva foarte bine poziţionat, într-un spaţiu foarte plăcut.
În momentul în care aceste lucruri se schimbă iar persoana se vede rămânând în acelaşi loc de muncă dar acasă, îi va fi mult mai dificil să facă acest lucru. În al doilea rând, e vorba de cât de antrenant e pentru persoana în cauză momentul în care stai şi lucrezi de acasă. Poate părea mai uşor, dar te desprinzi de contagiunea locului de muncă în care erau alţi colegi care lucrau ca şi tine, era o identitate de echipă. Acum chiar dacă interacţionezi online nu mai există acea empatie pe care o aveai cu colegii.
Dintr-o dată, este un iluzoriu câştig pentru angajat, dar cred că e şi o pierdere din punctul de vedere al dezvoltării, a indentităţii individului în carieră", a explicat prof. Ion Pânişoară în interviul acordat DC News TV.
VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News