Municipalitatea a devenit proprietar pe bunurile FC Braşov; primarul vrea să preia brandul, pentru a reconstrui echipa

Publicitate

Municipalitatea braşoveană a devenit "proprietar cu acte în regulă" pe Stadionul Tineretului, care a aparţinut echipei FC Braşov, ajunsă în faliment, după ce a cumpărat bunurile fostului proprietar, scoase la licitaţie de lichidatorul judiciar, a anunţat, luni, primarul George Scripcaru, care a menţionat că doreşte nu doar modernizarea facilităţilor sportive respective, ci şi preluarea brandului, pentru crearea unei noi echipe de fotbal a comunităţii.

Edilul a precizat că, vineri, după finalizarea în instanţă a procedurilor legale, o comisie a municipalităţii a preluat bunurile respective şi urmează ca, într-o viitoare şedinţă a Consiliului Local, acestea să fie incluse în contabilitatea primăriei. Totodată, el a subliniat că terenul pe care se află stadionul a aparţinut deja municipalităţii şi a menţionat că sumele plătite pentru bunurile de pe acesta se ridică la aproximativ 20.000 de euro.

Scripcaru a explicat că au fost preluate doar acele bunuri care figurau în contabilitatea societăţii comerciale care a deţinut echipa de fotbal - porţile, maşina de tuns iarba, autobuzul cu care era transportată echipa etc., menţionând că lichidatorul a încercat să-i vândă inclusiv altele care nu figurau în niciun act, ca de exemplu tribunele - care ar fi trebuit să fie casate.

"Lichidatorul a vrut să ne vândă nişte lucruri care, din punctul meu de vedere, nu erau justificate, pentru că nu existau într-o contabilitate, pe o valoare de inventar, acele tribune de beton care ar fi trebuit să fie casate, nu mai au o valoare în contabilitate. I-am cerut să demonstreze cu acte că acestea există undeva în contabilitate, nu a putut şi noi am fi dat miliarde de lei (vechi n.r.) pe acele lucruri care trebuiau dezafectate", a spus Scripcaru.

Conform primarului, urmează modernizarea stadionului şi, ulterior, preluarea mărcii FC Braşov, pentru a se reconstrui echipa.

"Suntem proprietari cu acte în regulă acum, urmează procedura prin care, prin Hotărâre de CL, includem bunurile în contabilitatea primăriei şi, după aceea, vom aloca bani de la bugetul local, poate în acest an, la prima rectificare, pentru elaborarea unui proiect tehnic şi execuţie, la pachet, pentru modernizarea Stadionului Tineretului, care să fie adus la standarde moderne, care răspunde cerinţelor atunci când discutăm de fotbal. Între timp, tot cu lichidatorul am discutat şi am făcut demersuri în scris prin care am solicitat să pună în discuţia AGA ca marca FC Braşov să fie preluată de municipalitate, pentru că este o valoare simbol a acestui oraş şi care să fie în patrimoniul nostru ca să putem discuta de ceea ce înseamnă echipă de fotbal care să fie refăcută pentru municipiu şi judeţul Braşov", a subliniat primarul.

Potrivit lui Scripcaru, împreună cu foştii sportivi, antrenori, specialişti în domeniul fotbalului ar urma să se stabilească "paşii care sunt de făcut în această perioadă" pentru a se reface echipa.

Şi Consiliul Judeţean Braşov este interesat să participe la finanţarea unei viitoare echipe de fotbal a comunităţii, "în limitele legale", a declarat vicepreşedintele CJ Braşov, liberalul Adrian Gabor.

"Este foarte bine că s-a implicat primăria să preia stadionul, pentru că era al municipalităţii. (...) După ce va finaliza, vom încerca un parteneriat CJ-Primăria Braşov, pentru o echipă de fotbal, în care să fim implicaţi, în termeni legali, din punct de vedere al finanţării", a afirmat vicepreşedintele CJ Braşov. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel