Muniție neexplodată rămasă din al Doilea Război Mondial, găsită într-o curte din Tulcea

FOTO cu rol ilustrativ: Pixabay
FOTO cu rol ilustrativ: Pixabay

Un element de muniție neexplodat, rămas din al Doilea Război Mondial, a fost descoperit într-o curte din Tulcea.

Un element de muniție rămas neexplodat din al Doilea Război Mondial a fost descoperit într-o curte din suburbia Tudor Vladimirescu a municipiului Tulcea, fiind nevoie de intervenția pirotehniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Delta din Tulcea pentru asanarea acestuia, scrie Agerpres.

Potrivit unei informări transmise de reprezentanții ISU Delta, elementul de muniție a fost descoperit de o persoană în propria curte, în timp ce făcea lucrări agricole.

”Muniția a fost cercetată, identificată, ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii”, precizează sursa citată.

Recomandările priotehniștilor

Specialiștii ISU Delta reamintesc cetățenilor care descoperă elemente de muniție că acestea nu trebuie atinse sau lovite, nu trebuie aruncate în foc și recomandă să nu încerce să le demonteze sau să le transporte, ci să sune la numărul unic de urgență 112.

”Acestea nu trebuie atinse, lovite sau mișcate, fiind interzisă comercializarea lor prin centrele de colectare a deșeurilor feroase și neferoase. Neutralizarea și distrugerea lor se execută numai de către specialiștii pirotehnicieni, care au pregătirea și dotarea necesare pentru această misiune extrem de periculoasă.

O atenție deosebită trebuie acordată și educării preventive a copiilor, în vederea conștientizării pericolului la care se pot expune atunci când nu respectă aceste reguli”, au transmis pompierii.

Citește și: Patru grenade defensive, descoperite într-o fosă septică din Alba. O alta, ofensivă, într-o școală din Gorj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel