Chef Florin Dumitrescu, jurat la "Chefi la Cuțite", are o rețetă specială de clătite.
Ingrediente "Munte de clătite"
200 g făină
un ou
400-450 ml lapte
unt
frișcă
gem de prune
câteva feliuțe de prună
sirop de agave
Mod de preparare "Munte de clătite"
Într-un bol, amestecă făina, oul și laptele. Omogenizează toate ingredientele bine cu telul, până ce compoziția devine potrivită. Trebuie să nu fie nici prea groasă, nici prea subțire și să treacă testul cu polonicul. Atenție! Nu este recomandat să pui zahăr în aluat, deoarece clătita se va carameliza în tigaie din cauza temperaturii. Totodată, dacă aluatul conține zahăr, nu vei putea întoarce foaia de clătită.
După ce ai terminat aluatul, ia o tigaie, unge-o cu puțin unt și pune-o pe aragaz. Toarnă un polonic din compoziție și prăjește prima clătită. Apoi continuă tot așa până obții un strat de clătite, cam de mărimea unui tort.
Pe prima foaie de clătită pune un strat de frișcă, apoi peste a doua foaie de clătită pune un strat de gem de prune, apoi peste a treia frișcă, pe a patra, gem, și tot așa. Pe ultima foaie (foaia din varf) nu pui nimic. Taie „muntele de clătite” exact ca un tort și pune câte o felie pe farfurie. Decorează cu felii de prună și sirop de agave.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu