Din când în când, în București „se arată” munții.
Munții Bucegi au fost văzuți din București duminică, 12 noiembrie. A fost o zi superbă, senină, în care vizibilitatea a fost fantastică în Capitală. Imaginile din acest articol au fost surprinse în Sectorul 6, mai precis în zona Lacul Morii. Munții s-au văzut din mai multe cartiere din București.
Carpații au fost fotografiați de multe ori în București. Deși pot fi văzuți cu ochiul liber din Vestul și Nordul orașului, este nevoie să te afli la un etaj înalt pentru a-i observa în detaliu. De asemenea, vizibilitatea este afectată de smogul care poate apărea în Capitală.
Din partea de Vest a Bucureștiului, în mod normal, se pot observa Munții Leaota și Munții Iezer-Păpușa. Cu puțin noroc, se pot vedea și Munții Făgăraș.
Distanța dintre București și Munții Bucegi este de aproximativ 150 de kilometri.
De asemenea, după cum puteți vedea, de ieri și până astăzi, a nins, iar munții s-au umplut de zăpadă:
Sfinxul și Babele, două dintre cele mai cunoscute atracții turistice ale României, se află în Parcul Național Bucegi. Parcul se întinde pe o suprafață de 32.497 hectare, pe teritoriul a trei județe: Dâmbovița, Prahova și Brașov. Jumătate din suprafață aparține județului Dâmbovița, iar cealaltă jumătate este împărțită între județele Prahova și Brașov.
Sfinxul și Babele sunt formațiuni geologice unice, create de eroziunea eoliană. În timp de zeci sau chiar sute de mii de ani, vântul a sculptat în gresia și calcarul de pe platoul Bucegi, formând aceste siluete ciudate.
La o altitudine de 2.216 de metri, Sfinxul, un bloc uriaș de piatră, își prezintă forma misterioasă, „sculptată de vânt” de-a lungul a mii de ani. Cu o înălțime de 8 metri și o lățime de 12 metri, această formațiune geologică a fost comparată cu capul unui dac sau cu Sfinxul din Egipt.
În apropierea Sfinxului, pe platoul Bucegi, se află un grup de stânci cu forme bizare, cunoscute sub numele de "Babele". Acestea au luat forma unor ciuperci sub acțiunea agenților naturali, cum ar fi vântul, ploaia, înghețul și dezghețul.
Babele sunt un grup de stânci formate prin eroziune eoliană și se află pe platoul Bucegi, în partea central-nordică a masivului. De aici, se poate ajunge la alte obiective turistice importante, cum ar fi Vârful Omu, cel mai înalt vârf din Bucegi, sau Crucea Caraiman, o cruce metalică de 39,5 metri înălțime.
VEZI ȘI: Senzații tari în Bucegi. 2 împătimiți ai muntelui au făcut un traseu spectaculos / video - https://www.dcnews.ro/senzatii-tari-in-bucegi-2-impatimiti-ai-muntelui-au-facut-un-traseu-aproape-imposibil-video_928691.html
Iată imaginile surprinse în București, în Sectorul 6, cu Munții Bucegi:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu