Legumele fermentate s-au dovedit a fi un aliat de încredere în lupta împotriva cancerului și a diabetului datorită numeroaselor proprietăți, cum ar fi dozajul apetitului pentru dulciuri, ajută digestia sau contribuie la o absorbție eficientă a nutrienților din mâncare.
O dată cu trecerea timpului, sistemul imunitar devine tot mai vulnerabil în fața bolilor, motiv pentru care trebuie să acționăm din exterior, iar banalele murături (fără oțet) sunt extreme de utile în acest sens.
În primul rând, legumele murate elimină toxinele și astfel "celulele întineresc", ceea ce duce la creșterea longevității. Pe de altă parte, acestea sunt alcalinizante și foarte detoxifiante, ajutând la restabilirea echilibrului din organism.
În al doilea rând, murăturile joacă și rol de "alchimiști" prin faptul că produc vitamine de tip B, precum și vitamina K2, esențială în protecția sistemului cardiovascular și a oaselor, motiv pentru care riscul diabetului este redus considerabil.
În cele din urmă, acestea țin sub control microbii intestinali. Murăturile fermentate conţin anumite bacterii, care luptă împotriva tuturor bolilor cauzate de microbii care populează intestinele. Un consum regulat de murături obţinute printr-un proces natural de fermentaţie combate astmul, dermatitele şi previne cancerul de colon.
Mai mult, murăturile nu sunt un duşman al siluetei. Specialiştii recomandă murăturile în orice fel de dietă datorită numărului mic de calorii, ele fiind, pe de altă parte, bogate în fibre.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu