Te-ai gândit vreodată că poţi prăji gogonele şi castraveţi muraţi în panadă, ca pe şniţele? Iată o reţetă rapidă şi, bineînţeles, delicioasă!
Se ştie deja că murăturile sunt bogate în vitamina C, conţin probiotice şi bacterii favorabile florei intestinale, de tipul Lactobacilus acidophilus, bifidus, plantarum, fermentum. Murăturile sunt una dintre cele mai bune surse de probiotice. Probioticele sunt microorganisme vii, care ajută bacteriile bune din organism, refac echilibrul florei intestinale şi ajută digestia. Totodată, murăturile ajută și la creşterea imunităţii în sezonul rece.
Totuși, există și reversul medaliei: murăturile conțin o cantitate mare de sare, de aceea trebuie consumate cu moderație.
În această rețetă simplă, pentru care e nevoie de doar câteva ingrediente, murăturile sunt transformate total într-un preparat delicios.
Iată cum faci rețeta de murături pane
3-4 gogonele murate în saramură
4-5 castraveciori murați în saramură
100 g făină albă
200 g pesmet
2 ouă
1 linguriță pudră de usturoi
1 linguriță pudră de ceapă
1 linguriță boia dulce
piper
ulei, pentru prăjit
3 linguri maioneză
1 lingură iaurt grecesc
1 lingură ketchup sau sos iute
Tai castraveciorii și gogonelele rondele de jumătate de centimetru și le lași la scurs. Apoi, pentru a îndepărta lichidul rămas, le tamponezi cu șervețele de hârtie.
Bați ouăle cu puțin piper măcinat. Combini făina cu boiaua dulce, pudra de ceapă și cea de usturoi. Pui pesmetul în alt bol. Treci murăturile prin făină, ou bătut și pesmet și repeți operațiunea de două ori. Le prăjești în ulei încins până ce se rumenesc. Le scoţi pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Într-un castron mic, amesteci toate ingredientele pentru sos. Servești preparatul cald, cu sosul picant.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci