Mureş: Strategii de promovare a turismului, la întâlnirea Organizaţiei de Management al Destinaţiei 'Ţinutul Secuiesc'

Reprezentanţii asociaţilor de turism şi reprezentanţii industriei hoteliere din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna au avut, joi, o întâlnire cu Organizaţia de Management a Destinaţiei 'Ţinutul Secuiesc' în cadrul căruia au fost discutate strategiile de promovare turistică a regiunii pe cursele care operează de pe Aeroportului Transilvania Târgu Mureş, precum şi noile oportunităţi oferite de introducerea, din data de 27 octombrie, a zborurilor zilnice pe ruta Târgu Mureş-Budapesta.

'Este foarte important să subliniem că aceste zboruri zilnice către Budapesta, care vor începe din 27 octombrie, ne deschid, practic, către 130 de destinaţii din 40 de ţări. Este în interesul nostru comun să punem Transilvania pe harta destinaţiilor preferate de turişti şi cred că oferind servicii de calitate şi colaborând putem creşte numărul de înnoptări în cele trei judeţe', a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, într-o conferinţă de presă.

Péter Ferenc a arătat că deşi se înregistrează o creştere a numărului de turişti, se înregistrează totuşi o scădere a numărului de turişti străini. Discuţiile de la Aeroportul Transilvania au vizat modalităţile de creştere a traficului de pasageri pe această unitate aeroportuară, precum şi modalităţile de atragere a turiştilor străini care sosesc în această zonă prin cursele zilnice de la Budapesta. 'Considerăm că mărirea frecvenţei zborurilor pe această rută, alături de celelalte rute existente oferă noi oportunităţi atât actorilor din domeniul turismului din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, în general, dar în special hotelierilor.

Este important ca la nivelul regiunii formate din cele trei judeţe toţi actorii implicaţi în turism să se cunoască şi să facă schimb de informaţii. Acesta a fost un prim pas, care nu va fi singurul, rolul asociaţiilor de promovare turistică a unui judeţ fiind acela de a fi o punte de legătură între toţi factorii interesaţi. Noi avem strânse foarte multe informaţii utile pentru aceştia şi fac un apel pe această cale ca toţi cei care activează în acest domeniu să ne contacteze pentru a-i putea ajuta şi susţine', a arătat directorul Asociaţiei Visit Mureş, Szőcs Levente. Potrivit lui Szőcs Levente, asociaţii de management al destinaţiilor turistice i-au invitat pe cei prezenţi să realizeze în parteneriat pachete turistice cât mai atractive, în cadrul întâlnirii fiind prezentate o serie de modele de astfel de pachete pentru sejururi de 3-4 zile pe modelul Fly and Drive, concept folosit de industria de specialitate în întreaga lume.

Directorul Aeroportului Transilvania, Peti Andras, a susţinut că pe parcursul dezbaterilor s-a pus accentul pe nevoia de colaborare dintre toţi factorii interesaţi pentru a oferi turiştilor servicii de cea mai înaltă calitate, arâtând că unitatea aeroportuară mureşeană a contractat deja o serie de servicii de transport - microbuze, taxiuri şi rent a car - prin care călătorii să ajungă la timp la cursele dorite, dar şi la destinaţiile pe care doresc să le viziteze.

Preşedintele clusterului Managementul Destinaţiei Turistice Ţinutul Secuiesc, Laszlo Endre, a arătat că în primele şapte luni ale anului 2019 numărul de înnoptări în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, cumulat, au crescut cu 11,5% faţă de 7,5% media naţională, iar numărul de sosiri cu 9,39% faţă de 5,62% media naţională. Laszlo Endre apreciază că cifrele în turism sunt bune la nivelul regiunii şi că un impact major au avut voucherele de vacanţă din 2018 şi 2019, al căror impact se resimte în acest an, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel