Mureş: Celebrul chitarist Vicente Amigo, concert în premieră în România la Festivalul 'Harmonia Cordis'

Celebrul chitarist de flamenco Vicente Amigo, câştigătorul premiului Latin Grammy cu cel mai bun album de flamenco şi nominalizat la cel mai bun album de muzică mondială în premiile Grammy 2017 cu albumul "Memoria de los Sentidos" va concerta, în premieră în România, la cea de-a 14-a ediţie a Festivalul Internaţional de Chitară "Harmonia Cordis" care se desfăşoară la Târgu Mureş.

"Headline este, în acest an, chitaristul spaniol de flamenco Vicente Amigo, care va concerta pentru prima dată în România, este un interpret cu premii de Grammy cu cel mai bun album de flamenco. Până acum nu am avut aşa un concert mare de flamenco, am avut artişti care au interpretat muzică flamenco, dar numai pe chitară. Vicente Amigo va concerta cu trupă, cu dansatori de flamenco, cu percuţie, cu voce, va fi un show inedit", a declarat organizatorul Festivalului Internaţional de Chitară "Harmonia Cordis", chitaristul Beke Istvan Ferenc.

Concertul lui Vicente Amigo este programat în Cetatea Medievală din Târgu Mureş, pe 11 august, de la ora 20,00, iar în cazul în care vremea nu va permite desfăşurarea evenimentului, va avea loc în Palatul Culturii din oraş.

Potrivit site-ului Festivalului Internaţional de Chitară "Harmonia Cordis", Vicente Amigo este considerat unul dintre cei mai talentaţi şi remarcabili creatori ai generaţiei sale şi că muzicienii, cântăreţii şi dansatorii care lucrează cu el, "sunt mereu topiţi într-o sărbătoare rafinată pentru simţuri şi într-un spectacol de flamenco spectaculos".

Vicente Amigo, caracterizat de organizatorii festivalului mureşean ca fiind este unul dintre marii maeştri ai chitarei flamenco, a reuşit, ca artist solo, să câştige numeroase premii internaţionale începând din 1998, inclusiv premiul Flamenco al "Music Awards" sau premiul Grammy în 2001 pentru "Ciudad de las ideas".

În discografia sa putem găsi "De mi corazón al aer" (1991), "Vivencias Imaginadas" (1995), "Poeta", alături de Orchestra Cordoba şi orchestrarea lui Leo Brouwer, denumită iniţial "Concierto flamenco pentru un marinero pe tărie", inspirată din opera lui Rafael Alberti, "Ciudad de las ideas" (2000), "Un momento en el sonido" (2005), "Paseo de Gracia" (2009) etc, iar în prezent lucrează la al optulea album. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel