Mureş:Filmul "Parking" de Tudor Giurgiu, recomandat de organizatorii Alter-Native celor care doresc să plece din ţară

Organizatorii celei de-a 27-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native, care va avea loc în perioada 6-10 noiembrie, la Târgu Mureş, au anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că între lungmetrajele care vor figura în program se va afla şi 'Parking', cel mai nou film al regizorului Tudor Giurgiu, pe care îl recomandă tuturor celor care doresc să plece din ţară, scrie Agerpres.

"Aproximativ 5 milioane e cifra celor care nu trăiesc în România. Un film despre un român, Tudor Giurgiu face un film româno-spaniol despre un băiat şi despre viaţa lui în Spania. Un român care pleacă, un film la care râzi şi plângi, cum e cu sarmalele aduse din România, cum e Crăciunul în spatele unei maşini. Aş vrea, înainte să plece cineva din această ţară, să se uite la acest film. Şi după ce văzut filmul, să decidă dacă pleacă sau nu pleacă,.E absolut foarte crud, este un film despre viaţa de astăzi, nu ştiu peste 10-15 ani ce va conţine acesta şi dacă mai rămâne ceva din acest film, dar acum e o reacţie foarte bună şi foarte rapidă", a declarat directorul artistic al Alter-Native 27, Gáspárik Attila.

Cel mai recent film al lui Tudor Giurgiu, 'Parking', lansat în primăvară la TIFF Cluj-Napoca, are în distribuţie actori spanioli de talie internaţională, precum Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, dar şi actori români, precum Carmen Florescu, Valentin Popescu, Emilian Oprea, Fülöp Erzsébet sau Paul Cimpoieru. La baza scenariului filmului stă cartea 'Apropierea' de Marin Mălaicu-Hondrari.

Un alt film cu încărcătură emoţională, este un documentar bazat pe fapte reale, cum este războiul din Ucraina.

"Joi avem un film manghiaro-qatarez un film interesant, tulburător, despre războiul din Ucraina. Despre un soldat din Berigovo, care se plictiseşte acasă şi merge în război să se mai întâmple ceva cu el. Războiul din Ucraina e o temă pe care o vedem zilnic la ştiri, acum putem să ne dăm seama cum se prelucrează această traumă - fiindcă orice război e o traumă - în viaţa filmului. Regizorul va fi prezent. Este un documentar, nu e o ficţiune, e o întâmplare tulburătoare", a precizat Gasparik Attila.

La Festivalul Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native 27 vor mai putea fi vizionate şi numeroase filme de lungmetraj, între care şi propunerile României şi Ungariei la Premiile Oscar din 2020 pentru cel mai bun film într-o limbă străină, 'La Gomera', de Corneliu Porumboiu, şi 'Those Who Remained', de Barnabás Tóth.

La ediţia a 27-a a Alter-Native, pe lângă filmele de lungmetraj, pasionaţii vor putea urmări şi cele 49 de filme de scurtmetraj intrate în competiţia pentru Marele Premiu, din cele peste 1.100 de producţii din aproape 80 de ţări care au fost înscrise.

Conform deciziei juriului de preselecţie, în programul de concurs de aproximativ 10 ore vor fi urmărite astfel 49 de scurtmetraje, printre care se numără 25 de filme de ficţiune, 21 de animaţii, două documentare şi un film experimental.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel