Levente Laszlo, inginer horticol din comuna Gurghiu, profesor la Colegiul Silvic din localitate, a început să confecţioneze din baloţi de paie, muşchi de pădure şi din tot felul de materiale din natură o serie de insulele ale copilăriei, populate cu pitici şi zâne, pentru stimularea imaginaţiei copiilor.
Inginerul Levente Laszlo a început astfel să amplaseze aceste insule ecologice cu zâne şi pitici în locurile intens frecventate de copii, în special la festivalurile etnografice, cum a fost şi cel al Văii Gurghiului, unde posibilităţile de distracţie pentru copii nu sunt foarte multe.
"Am aici casa zânelor - este printre puţinele bucurii ale copiilor. Întotdeauna încercăm să aducem ceva care să atragă copiii. Pentru adulţi e mai uşor, fiindcă găsesc distracţii alternative - mici, sarmale, cârnaţi etc. - dar copiii au lumea lor şi trebuie să le stimulăm creativitatea. Tocmai pentru bucuria lor concepem aceste insule cu pitici şi zâne, astfel încât să le dăm posibilitatea să se bucure. Este greu să descriu ce am încercat să simbolizez, dar am încercat să redau mâncarea pe care o servesc zânele - casa lor este o ciupercă, am pus deasupra uşii o legătură de usturoi să nu vină vârcolacii, aici este pivniţa de vinuri, fântâna cu apă. Toate materialele sunt naturale, iar zânele şi animalele înaripate au fost confecţionate de o jurnalistă din Reghin, Codruţa Romanţa", a declarat Levente Laszlo.
Autoarea zânelor, Codruţa Romanţa, a spus că a fost contactată de Levente Laszlo pentru a "popula" insula copilăriei cu pitici şi zâne după ce a postat pe o reţea de socializare tot felul de figurine pe care le confecţiona pentru a le oferi cadou.
"Mi-a cerut Levente să îi fac câteva zâne şi zâni. Şi eu sunt impresionată de această insulă a copilăriei. Am făcut zânele din pastă polimerică, acum sunt impresionată de ceea ce a ieşit. După modelare, pasta se întăreşte la cuptor. Totul este lucrat manual, nu am folosit matriţe şi a durat cam trei săptămâni. Animale nu am făcut niciodată, doar zâne, iar pentru mine a fost o provocare să fac un purceluş zburător roz sau un căţeluş cu aripi. Poate fi un început de afacere, dar, deocamdată, este un hobby. Tot timpul îmi făceam probleme atunci când trebuia să fac cadouri cuiva, iar la un moment dat m-am gândit că aş putea să fac eu cadouri personalizate şi aşa s-a născut această pasiune. Deci, şi zânele", a povestit Codruţa Romanţa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News