Musacaua de cartofi se face foarte uşor şi este perfectă pentru cei care ţin post.
Un kilogram de cartofi
3 cepe medii
O ţelină
Tocătură de soia
2 roşii
Sare
Piper
Jumătate de cană de ulei
Pasul 1. Curăţaţi cartofii şi ţelina, apoi puneţi-le la fiert.
Pasul 2. Puneţi tocatura de soia în apă clocotită timp de 10 minute.
Pasul 3. Pregătiţi prăjeala. Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi o roşie, după care le căliţi în puţin ulei încins. Condimentaţi cu sare şi piper şi adăugaţi tocătura de soia. Amestecaţi bine.
Pasul 4. Faceţi un piure din cartofi şi ţelină. Puneţi jumătate din acesta într-o formă de cozonac, după care adăugaţi amestecul de soia şi ceapă, apoi turnaţi peste piure-ul de cartofi şi ţelină rămas.
Roşia rămasă se taie rondele şi se pune peste musaca.
Pasul 5. Introduceţi formele în cuptor timp de 25 de minute, la o temperatură de 180 de grade.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu