Vă prezentăm o reţetă de musaca de cartofi. Este perfectă pentru cei care ţin post, însă nu numai. Musacaua de cartofi este delicioasă şi se face foarte uşor.
1 kilogram de cartofi
2 cepe
O ţelină
Tocătură de soia
3 roşii
Sare
Piper
Jumătate de cană de ulei
Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să curăţaţi cartofii şi ţelina, apoi să puneţi legumele la fiert. Între timp, puneţi tocatura de soia în apă clocotită timp de 10 minute. Separat, pregătiţi prăjeala. Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi două roşii, după care le căliţi în puţin ulei încins. Condimentaţi cu sare şi piper şi adăugaţi tocătura de soia. Amestecaţi bine.
După ce s-au fiert legumele, faceţi un piure. Puneţi jumătate din acesta într-o formă de cozonac, după care adăugaţi amestecul de soia şi ceapă, apoi turnaţi peste piure-ul de cartofi şi ţelină rămas. Se taie rondele roşia rămasă şi se pune peste musaca. Introduceţi tava la cuptor timp de 20 de minute, la o temperatură de 180 de grade. Nu uitaţi, cuptorul trebuie să fie preîncălzit.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu